Witam.
Mam problem z wentylatorem klimy, którego na forum nie znalaz³em.
Chodzi o to ¿e wentylator klimy krêci siê proporcjonalnie do obrotów silnika, czyli jak stoi auto na wolnych obrotach to wentylator krêci siê tak jakby na pierwszym biegu, nim wy¿sze obroty tym wentylator krêci siê szybciej. Klimê nabija³em od nowa jakie¶ dwa miesi±ce temu i w tym samym czasie wymienia³em rezystory wentylatora i wszystko by³o ok. Dwa dni temu robi±c trasê 900km, w po³owie trasy zacz±³ tak ¶wirowaæ i nie mogê kreciæ silnika wy¿ej ni¿ 2,5-3ty¶ obrotów bo ¶wist z wentylatora jest nie do wytrzymania. Dzisiaj rano jak auto odpali³em i jecha³em jakie¶ 4km to wentylator chodzi³ tak jak powinien ale jak auto zgasi³em i odpali³em po jaki¶ 10 minutach to znowu chodzi jak szalony. Niema znaczenia czy klima jest w³±czona czy nie, wentylator ¶wiruje tak samo ca³y czas. Visco dzia³a bez problemów. Auto siê nie gotuje, wê¿e miêkie a w te¶cie 7 temperatura w okolicach 88-90 stopni. Mój silnik to m62b44 ale mam pompê wody i termostat z m60 dlatego temperatura jest ni¿sza i je¿d¿ê tak prawie rok i ¿adnych problemów nie by³o jak dot±d.
Spotka³ siê kto¶ z takim problemem? Czyta³em na ró¿nych forach i podobnego problemu nie znalaz³em. Mam inpê ale b³edów w klimie brak.

Odpowiedz z cytatem