no ale w przedliftach nie byl chlodzony ciecza
no ale w przedliftach nie byl chlodzony ciecza
Masz ewidentnie uszkodzony alternator.
W mojej e38 mialem podobne objawy i dodatkowo ładowanie sie pojawiło jak alternator sie nagrzał.
Miałem uszkodzony wirnik , po wymianie ładuje aż miło.
Ja bym na wyjazd a takim alternatorem sie nie wybrał.
juz zamontowalem inny sprawny dziala laduje tez fajnie ;)
a ten stary to rozdupcony niezle...
Oddam do regeneracji i bede mial w zapasie ;)
ale trzeba sie nagimastykowac zeby kable od niego odkrecic... masakraa
Ostatnio edytowane przez Husarz ; 07-08-2015 o 22:49
Witam,
Przyszła i kolej na mnie -:), Piątunio odpalam i lekkie zająknięcie ale silnik odpalił, zadowolony pojechałem do pracy z myślą, że autko swój wiek ma a opady ostatnimi dniami dużę więc pomyślałem że to wina wilgoci. Nic mylnego, po wyjściu z pracy trochę gorzej, zegary przygasły podczas odpalania, ale z racji tego że mam niedaleko do domu dojechałem, na podjeździe odpaliłem testy ładowania na zegarach i pojawiło się 12,4V po dodaniu gazu żadnych zmian.
Brak ładowania - alternator do roboty, szkoda że przed weekendem majowym bo raczej nigdzie się już nie wybiorę.
Ktoś z Was miał podobne objawy?, kontrolka ładowania nie daje żadnych oznak, obstawiam alternator do regeneracji.
Mam jeszcze pytanie, dużo roboty z wyjęciem alternatora w M60B40?
Ostatnio edytowane przez rosomak79 ; 29-04-2017 o 12:45
Nie jest dużo pracy w v12 wyjęcie, odbudowa alternatora i montaż z wyjęciem chłodnicy włącznie zabrała mi jedno popołudnie. Jeśli komuś się przyda to Łożyska do alternatora bmw 12311741138 taki mam wg realoem to NSK b17-99T1XDDG8CG16E, NSN 6203-2RSH/C3, Regulator Bosch 1197311545, Pierścień ślizgowy ja kupiłem CARGO Denmark Slip ring 135172. Nie znalazłem oryginału boscha :-( W moim alternatorze uszkodzona szczotka spowodowała grzanie i uszkodzenie przejścia prądowego z pierścienia ślizgowego na wirnik. Warto samemu odbudować alternator bo wiadomo co do środka sobie zamontujemy. Można mieć dalej Boscha a nie chińczyka w boscha obudowie.
Hej, mam nadzieję ze dostaniesz info o odp. Ja do tematu moja bunia 740i 4.4 v8 wywala komunikat o akumulatorze po dluzszej chwili zanika a razem z nim cale napiecie na aucie z schodzi do okolo 9.6v slabo strasznie na jałowym przy aktywnym silniku jest 12.01/12.04 wiem powinno byc przynajmniej 13.4v jako ladowanie , czy myslsiz ze alternator ją boli ?
Wysłane z mojego SM-F936B przy użyciu Tapatalka