Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Wizyta w ASO. Czy warto ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    M6 e63
    Jechać do ASO nie ma sensu, a jeszcze z czyms bardziej skomplikowanym niż 320d...
    Widziałem kilka takich ekspertyz w ASO BMW, sprawdzali X5 które było ostro malowane po dzwonku - kupujący i sprzedający o tym wiedzieli, ale nawet na jotę sie nie zająknęłi, że jakaś duża naprawa była blacharska była.
    Oni obejdą auto dookoła i koniec, zero wnikania, patrzenia czy grzebania. Do tego podepną do kompa na podstawową diagnostykę. Pomijam już ich diagnozy które często brzmią - wymienić trzeba np. skrzynie czy turbiny, a to pierdoła sie zepsuła
    Siódema to najlepsza Beema !

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

Ja mam same pozytywne doświadczenia odnośnie sprawdzania auta w różnych ASO. Widocznie kwestia miasta I ludzi. Jak wchodzisz I od razu ustalasz zasady, goście wiedzą, że mają do czynienia z kimś, kto ogólnie się zna na mechanice I nie mają wyjścia, muszą temat dobrze ogarnąć.

Oczywiście nie mówimy o serwisowaniu auta w ASO, bo to inna bajka.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730D 2005r 231 Km
    ttrol - powiedz mi czy to jest OK ? Po co komu ASO iczy MECHANIK potrzebny jak i tak MA NIE ZNAĆ sam to tak jak by iść do lekarza i się sam zdiagnozować !
    ASO są po prostu leniwe, maja cała listę do sprawdzenia z czego 90% to pozaznaczane że sprawdzone jeszcze przed podejściem do auta ! Nigdy prze nigdy7 się nie jeździ do producenta żeby ci ocenił stan SWOJEGO PRODUKTU bo to nie jest w JEGO INTERESIE !

A po drugie jest to POLSKA gdzie większość ludzi ma to gdzieś byle pieniądze zainkasować !
    Ostatnio edytowane przez Karizmo ; 10-08-2015 o 11:00

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Karizmo Zobacz posta
    ttrol - powiedz mi czy to jest OK ? Po co komu ASO iczy MECHANIK potrzebny jak i tak MA NIE ZNAĆ sam to tak jak by iść do lekarza i się sam zdiagnozować !
    ASO są po prostu leniwe, maja cała listę do sprawdzenia z czego 90% to pozaznaczane że sprawdzone jeszcze przed podejściem do auta ! Nigdy prze nigdy7 się nie jeździ do producenta żeby ci ocenił stan SWOJEGO PRODUKTU bo to nie jest w JEGO INTERESIE !

A po drugie jest to POLSKA gdzie większość ludzi ma to gdzieś byle pieniądze zainkasować !
    Nie wiem co mam Ci jeszcze dodać, jeżeli napisałem, że mam pozytywne doświadczenia. Też jestem z Łodzi, więc napiszę Ci, że zarówno ASO BMW na rokicińskiej, jak I AUDI na przybyszewskiego to pełna profeska, jeśli chodzi o ocenę auta przez zakupem. Robiłem to wielokrotnie dla różnych znajomych, dostajesz pełen wydruk ze wszystkiego co można w aucie sprawdzić, włącznie z opisem dokładnym, gdzie na karoserii masz daną grubość lakieru. Do tego pełną historię, ze wszystkimi akcjami, którą możesz sobie spokojnie przedyskutować. Nawet geometrię robią I masz od razu wyniki co jest rozjechane. Do tego jeszcze emisja spalin.

Jeżeli pokażesz mi alternatywę nie ASO, to chętnie z niej skorzystam.

Chyba, że uważasz, że równie dobrze ocenią BMW na Krzemienieckiej lub u braci Jagiełło, to już nie mam pytań. Wrzucą na podnośnik, oczywiście jak będzie wolny I powiedzą, wie Pan qrwa to I tamto się zawsze może sp_eldolić, nie ma reguły. Tu leci, tam leci, ale Pan zostawi to zrobimy. Serwisowałem u nich swoje auta przez ładnych kilka lat I w większości musiałem później poprawiać sam. Jednak i tak są najlepsi w Łodzi.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 10-08-2015 o 11:42
    pozdrawiam Bartek