Miałem chiński zenon w E32 i każdemu odradzam taki badziew, nie świeci to wcale, więcej z tego kłopotu niż pożytku.
Jak już wczesniej napisano, albo ori albo dobre żarówki i będziesz miał spokój.
Miałem chiński zenon w E32 i każdemu odradzam taki badziew, nie świeci to wcale, więcej z tego kłopotu niż pożytku.
Jak już wczesniej napisano, albo ori albo dobre żarówki i będziesz miał spokój.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
A ja miałem w E32 hidy i świeciły super 4300k
Wszystko pewnie zalezy od stanu odblysnika i szkiel , zapewne tez od rodzaju zenonu hid mid itd , najtansze to pewnie badziewie , sam mam zamiar zakladac bo w koncu mam lampy boscha , odblysniki powinne wytrzymac chociaz ze 2 lata ;-) apropo pytanie , co z bledami na zegarach przy zenonie ?
Moze kup ori używane przetwornice bmw i dobre żarówki (nie chińskie). Odbłyśnik koniecznie zregenerować i tyle. Fajnie jakbyś dostał chociaż szkła reflektorów ori z xenonów, żeby policja sie nie czepiałą. No i tak to pomątować aby nie mogli stwierdzić co jest w razie kontroli :)
Tu nr szkła mhmm ciekawe czy jest dostęne i za ile !?
http://www.realoem.com/bmw/pl/showpa...diagId=63_0281
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 08-08-2015 o 17:37
440 zl jedna strona , a jak by dac szklo do graweru zeby dopisali oznaczenie ? Zalozyc szkla calkiem gladkie jak z alledrogo , a tak powaznie to chyba dobre zarowki starcza do lamp boscha
To z grawerem nie takie głupie :D W końcy i tak całość nie będzie jak fabryka nakazała. Ale będzie git :) Tez pozniomowania to i tak unijny pic na wode żeby kroić kase.
Lampy mam helle zrobione na black i widziałem xenon przy tych lampach i bardzo mi sie ta opcja spodobała. Dlatego tak sie najaralem. Nie wiem czy te żarówki Ala xenon dadzą efekt. A przetwornice jak wtedy dobrać? Od jakiego modelu ? I zarniki potem jakie dokupić ?
Czyli póki co 2 opcje albo zenek albo przetwornice oryginalne i zarniki jakies dokupić ale to prosiłbym o jakies przybliżenie jakie dokładnie przetwornice kupić,co oprócz nich i jak tam dalej działać. A jeśli jednak Zenek to poleci ktoś może jakiś zestaw ? Albo firmę ?
ja w e30 miałem przerobione lamy na odbłyśnikach z e38, żarniki d2s, startery i przetwornice bosh. Pięknie to świeciło i nie oślepiało, bezawaryjne. żarniki barwa 5000k.
Jak coś to mam oryginalne przetwornice bosha i 3 żarniki osrama 5000k, mogę w dobrej cenie sprzedać. brakuje tylko starterów, mam na wzór.
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
Ja mam u siebie oryginały lampy bosch xenon od e32 a przetwornice i żarniki od jakiegoś innego bmw, prawdopodobnie e39. Błędów na zegarach brak a świeci rewelacyjnie w porównaniu do standardowej soczewki ze zwykłą żarówką.