Witam, mam auto z 97r, pada mi skrzynia. Kolega ma anglika z 2000r i skrzynie w bardzo dobrym stanie. Bêdzie to pasowaæ?
Witam, mam auto z 97r, pada mi skrzynia. Kolega ma anglika z 2000r i skrzynie w bardzo dobrym stanie. Bêdzie to pasowaæ?
co ma skrzynia do liftu samochodu ? ;>
Jak pasuje to ok, my¶la³em ¿e mo¿e ró¿ni± wtyczka do wi±zki bo u mnie i u kolegi jest inny sterownik do skrzyni i to mnie zmyli³o.
Mialem polifta 2001r a teraz mam przedlifta i skrzynie sa identyczne... koszt profesjonalnej naprawy tej skrzyni z 12m-c gwarancja to ok. 3400zl. Skrzynie robilem niejdna. Najdrozej wyszla regeneracja skrzyni w e65 ale to zupelnie inne skrzynie biegow. Pozdrawiam.
ktos wie jakie sa roznice poza sterownikiem? mam ten sam problem, skrzynia steptronic 5hp24 sprzed lifta jest na aucie poliftowym ale nie dziala, po wlaczeniu auta wchodzi w tryb awaryjny. Czy mam przekladac wiazkê z polifta skrzyni do przedlifta? komputer pozosta³ poliftowy na aucie ale podlaczalismy przedliftowy i to samo....
Skrzynie 5hp24 nie s± wszystkie identyczne. Ró¿ni± siê konwerterem (inny do 3.5 inny do 4.4 itd), mechatronik± (sterownikiem w skrzyni), oraz tym wyj¶ciem na wa³ (aktualnie zapomnia³em jak to siê nazywa). Dodatkowo 5hp24 stosowana w audi ma po bokach wyj¶cia do napêdu quattro. W X5 ma dyfer dokrêcany z ty³u skrzyni o ile dobrze pamiêtam. Tak¿e wersji tych skrzyñ jest kilka i nie trudno kupiæ nieodpowiedni±. Ogólnie róznic pewnie jest wiêcej ale te które poda³em to z grubsza najwa¿niejsze.
wlasnie ja kupilem nieodpowiedni± ale kupilem niestety od m62 4.4 bez vanosa z 98r. Ciekaw jestem czy ta od 4.4 polift z vanosem by pasowala do 3.5 polift z vanosem? mocowanie wa³u mozna przelozyc bezproblemowo