Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 21

W±tek: 7er do 20 tysiêcy - czego siê spodziewaæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2015
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    Opole

Post 7er do 20 tysiêcy - czego siê spodziewaæ.

Cze¶æ, po wakacjach planujê zakupiæ swój pierwszy samochód czyli E38, najlepiej 740i w gazie - st±d moje pytanie czy kwota do 20 tysiêcy wystarczy na zadbany egzemplarz z instalacj± gazow± i w miarê "zno¶nym" przebiegiem? Wiadomo ¿e gra drugie skrzypce, ale niewidzi mi siê jako¶ 400.000 na blacie, nie wiem czemu. Czego mogê siê spodziewaæ? Na co zwracaæ uwagê przy zakupie? A mo¿e który¶ forumowicz planuje pozbyæ siê swojej? :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Bingo
    Do³±czy³
    May 2014
    BMW
    E46 320Ci ,A8 D3 4,2
    Sk±d
    Harklowa
    Witaj! 740 "w gazie" do 20 tysi mo¿na kupiæ ,spodziewaæ siê mo¿na wszystkiego a 400 tys. na blacie to raczej norma dla blisko 20 letniego wozu w tej klasie :)
    Z mojej strony rada - kup ³adny egzemplarz bez LPG i jak ju¿ musi byæ to zamontuj go sam w dobrym warsztacie. Bierz pod uwagê koszty utrzymania takiego auta z V8 :)
    Na oglêdziny wypatrzonego egzemplarza zabierz kogo¶ kto siedzi w takich pojazdach i wie jak je sprawdzaæ .
    Powodzenia.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2015
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    Opole
    Mam znajomego który ca³e ¿ycie siedzi w siódemkach tak¿e dopatrzy siê pewnie najwiêkszego drobiazgu, ale z mojej strony muszê co¶ wybraæ i tutaj liczê na Wasz± pomoc. Instalacja to zapewne koszt oko³o 5 tysiêcy z³otych, tak wiêc fajnie by by³o wyrwaæ co¶ do 15.000

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    ORIENT
    Sk±d
    O N A
    Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa

Planujesz kupiæ swój pierwszy samochód, a w profile e32 750. Za 20 ty¶ kupuje siê zadbane e32. Ewentualnie ciekawe e39.
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek

20tysi to max za e38. Wiecej bym nie dal za ten sanochod i tobie radze to samo.
    Za ta cene znajdziesz ladna sztuke.
    Jak masz kolesia co sie zna to bedzie latwiej.

Nie sluchaj ze za zadbana e38 musisz wyplacic duzo wiecej bo to bzdura. Nie jest to zaden super samochod zeby za starego kapcia placic walizka kasy. Chyba ze poszukujesz auta co ma stac i w idealnym stanie z malym nalotem - wtedy takie sztuki kosztuja nie malo zreszta jak kazde inne w stanie "kolekcjonerskim".

Na forum ciezko Ci bedzie znalezc bo tu raczej auta warte 15tys kosztuja 25tys bo to od milosnika marki itd.

Reasumujac 20tysi to sluszna kwota na autko w nornalnym stanie ktore powinno posmigac jeszcze dlugo a jego eksploatacja nie zmusi Cie do brania kredytu.

@ttrol 30tys placi sie za e65 przedlift
    40tys placi sie za e65 polift.
    gdzie tu logika dawac tyle siana za e38 ?

Powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 30-07-2015 o 10:13

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Nie wiem co masz na my¶li mówi±c o logice, ale z tego co ja obserwujê w Polsce to do 20k to s± strupy I ulepy z bli¿ej nieokre¶lonymi przebiegami.

Oczywi¶cie s± wyj±tki od regu³y, ale zadbane serwisowane e38 z przebiegami oko³o 200kkm kosztuj± w DE oko³o 5k Euro I to trzeba siê naszukaæ. W Polsce z tego siê zrobi 30 ty¶ lekko u handlarza.

Chyba, ¿e kolega wybierze siê sam do DE, to wtedy zmie¶ci siê 20 kilku.

Wszystko zale¿y czego siê wymaga od auta.

Poka¿ mi na mobile.de e65 serwisowane, godne uwagi w cenie do 6 ty¶ Euro jak napisa³e¶.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 30-07-2015 o 10:58
    pozdrawiam Bartek

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E38
    Sk±d
    Kalisz
    Da radê kupiæ za 20 tys dobry egzemplarz tylko trzeba cierpliwo¶ci i czasu. Ja swojego szuka³em który¶ miesi±c. Nie oczekuj te¿ idealnego bo zawsze bêdzie do zrobienia co¶. A przebieg...wszystko poni¿ej 300 tys to ju¿ raczej bêd± liczniki krêcone.
    E38 powoli staje sie autem kultowym i cena egzemplarzy zadbanych nie bêdzie ju¿ spadaæ a raczej rosn±æ. A nowsze generacje BMW 7 to ju¿ inna jako¶æ inna epoka wiêc mo¿e byæ i taka sytuacja ze bêd± one tañsze od e38 bo do kultowego egzemplarza jeszcze im du¿o brakuje.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Sk±d
    Warszawa

Logika podpowiada, ¿e nowszy model powinien kosztowaæ wiêcej ale tak nie jest. E32 ju¿ zaczê³o przewy¿szaæ cenowo E38 ( nie mówiê o jakich¶ trupach ) i my¶lê, ¿e dojdzie do tego, ¿e E38 przeskoczy w pewnym momencie E65. Du¿o zale¿y od opinii na temat danego modelu na rynku. E38 uchodzi za ostatni± prawdziw± 7er i zaczyna powoli tak jak E32 mieæ opiniê youngtimera. Bardzo ma³o ju¿ tego jezdzi na ulicach wiêc takie auto jak jest zadbane budzi zachwyt u ludzi. Ju¿ kilku moich klientów pyta³o siê czy nie chcê sprzedaæ swojej i jak bêdê sprzedawa³ to oni s± pierwsi w kolejce. Du¿o ludzi tak jak ja kupuje to auto jako drugie do jazdy w weekendy a na codzieñ trzyma je w gara¿u i nie jezdzi nim w zimê. To daje do my¶lenia ;) E65 tak samo jak F01 nie budzi w ludziach takiego zainteresowania bo jest to po prostu kolejne BMW jakich wiele na ulicach i ma³o kto zwraca na nie uwagê.
    Ostatnio edytowane przez S³owik ; 30-07-2015 o 11:28

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek
    @ttrol nie pisalem o cenach w de bo ich nie znam. W polsce kupilem e65 i sprzedalem tez w polsce. Bylem zadowolony i nastepny wlasciciel tez jest. Cena 30tys. Kupilem e65 polift 745d dla kolegi. W fajnym stanie. Sprzedal ja za 38tys.
    Znam jeszcze kilka przypadkow zadowolonych ludzi co kupili swoje auta w tej cenie.

Nie widzialem jeszcze e38 z ori przebiegiem ponizej 200tys. Dla mnie przebieg wynika z rocznika a perelki za 40tysi zostawiam dla innych.

Jesli mialbym wydac taka kase na e38 do codziennej jazdy to kupilbym e65.
    Tlumaczenie ze e65 nie jest kultowe, plastikowe itd. jest dla mnie dziwne.

Na znanym portalu aukcyjnym jest mnustwo ofert w cenach jakie podalem ale znajac zycie pewnie wszystkie te auta to ulepy a jedyne perly na polsce zostaly wykupione przez milosnikow. Milosnik puzniej sprzedaje 2 lata swoja lalke az schodzi do normalnej ceny.

Ja swoje auto kupilem znacznie taniej. Nic mi sie nie zepsulo powaznego. Wsadzilem kupe kasy jak w kazde inne swoje auto. Jezdze i piluje ja codziennie bo do tego jest.
    Angliki i rozbitki sa tak tanie ze mozna na klamoty kupic.

Kazdy ma odmienne zdanie i tak powinno byc. Moje jest takie jak napisalem i to sie nie zmieni.

Co z tego ze sa e38 w kosmicznych pieniadzach z malym przebiegiem. Merce 123, fiaty i inne tez sa. Zadna nowosc. Takie auta nie sa dla mnie i jak zrozumialem nie sa tez dla autora tematu.

Wiec uwazam ze 20tysi to dobra kasa na normalna e38.

Bez urazy.
    Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 30-07-2015 o 11:50

Podobne w±tki

1. Policja kupi³a S class coupe za 600 tysiêcy
    Przez Hermesso w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12-05-2015, 09:24
  2. [e39] 520 - forum 7er, ale nie mog³em siê powstrzymaæ - 7500 przebiegu
    Przez mario80 w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 27-03-2015, 21:41
  3. Ku przestrodze! Kupuj±cy podaj±cy siê za klubowicz 7er
    Przez GRABS w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 125
    Ostatni post / autor: 07-08-2013, 01:01

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •