Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: BMW 118d - USZKODZONY SILNIK! Proszê o pomoc!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Arman
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków

Post BMW 118d - USZKODZONY SILNIK! Proszê o pomoc!

Panowie jak w temacie, mój wujek z Francji ma awariê*silnika w E87 118d 08' - urwa³ siê ³añcuch i silnik uleg³ uszkodzeniu.

Teraz pytanie czy orientujecie siê w ewentualnych kosztach (mniej wiêcej) minimalnie-maksymalnie ile takie co¶*mo¿e wynie¶æ.

A przede wszystkim proszê o namiary kogo¶ kto siê podejmie takiego remontu w Krakowie lub w okolicach.

Oraz pytanie, czy jest kto¶ to by móg³ to auto przywie¼æ na lawecie z Francji (Montargis) do Polski/Krk - jak tak, to proszê o kontakt, wraz z informacj± o kosztach.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek

Arman ja moge przywiezc. Wyjazd mam nastepny za ok 10dni. Do F wioze dwa francuskie wynalazki z salonu a na powrocie mam jedno miejsce wolne.
    sa tez inne opcje. Moge wyslac lawete specjalnie po to auto w dobrej cenie. Lub mozesz czekac az bedzie miejsce na duzej naczepie i ktos odemnie go wtedy zaladuje.
    Info na pw.
    Ostatnio edytowane przez pokolacji ; 16-07-2015 o 18:57

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Silnika nie ma sensu robiæ... kup drugi s³upek i z przek³adka nie ma problemu,my¶lê ¿e w ka¿dym zak³adzie Ci to zrobi±. Wymiana silnika to my¶lê ¿e ok 600 z³ no i do tego p³yny itp

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Orientowa³em siê ¿e najlepiej wychodzi przemiana na u¿ywany s³upek, z tym ¿e obawiam siê o ryzyko, bo nie wiem na co mogê trafiæ...

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    To popularny silnik, nie ma co robiæ z ig³y wid³y.

Najlepiej jest zrobiæ to odpowiednim kosztem u mechanika na poziomie. Zleciæ mu znalezienie silnika i zapewnienie gwarancji i bêdzie ok.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rexman
    Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia
    Szkoda, ¿e wójek nie poczyta³ sobie wcze¶niej o tych silnikach. No, chyba ¿e jest pierwszym w³a¶cicielem.
    Zostañ dawc± szpiku kostnego... dkms.pl

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Jest drugim w³a¶cicielem, u¿ytkuje go juz z 3-4lata i chcia³ sprzedaæ nie dawno, ale pech chcia³ ze tak sie sta³o, ze niesprzedal a silnik uleg³ awarii...

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    A w x3 jest ten sam silnik?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rexman
    Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

W X3 te¿ wystêpuje silnik N47D20C, czyli 1,8d.

Ale mniejsza o to... ogólnie silniki N47 (przed liftem), czyli pierwsze z tej serii, nie ciesz± siê dobr± opini±. (Rozrz±d z ty³u). Sz³y od roku 2007 do 2010.
    Nastêpcom te¿ rozrz±du nie przerzucili na przód, ale przynajmniej ju¿ ³añcuchy siê nie rwa³y. Tak twierdz± u¿ytkownicy. No i osi±gi lepsze.

Samo siê nasuwa, ¿e nie warto bawiæ siê w remonty przedliftów. Piszesz, ¿e wójek nosi³ siê z zamiarem sprzeda¿y auta, wiêc... na jego miejscu za³o¿y³bym u¿ywkê. My¶lê, ¿e te silniki nie s± w cenie. Tzn. nie powinny byæ. To by by³a chyba najtañsza opcja.

Je¶li natomiast wójek zdecyduje siê zatrzymaæ furkê na d³u¿ej, a na to siê zanosi, to warto chyba rozejrzeæ siê za silnikiem po lifcie.
    Je¶li bêdzie problem z ewentualn± zmian± softu, to trzeba szukaæ innego warsztatu.
    Zostañ dawc± szpiku kostnego... dkms.pl

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Mam dobrego speca w Katowicach - bez problem zarówno zmieni Ci silnik jak i zrobi remont. Je¿eli tj ta sama wada co w 2.0d to szkoda, ¿e nie pojecha³ do aso bo podobno robi± akcje serwisowe i za friko zmieniaj± rozrz±dy.

Podobne w±tki

1. [E38] Witam.Jestem nowym u¿ytkownikiem.Proszê o pomoc w sprawie kupna BMW E38 728i.
    Przez Bertos w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 12-07-2012, 19:24
  2. [silnik] Wymiana b±d¼ naprawa silnika M60b40 Bmw E38 740 proszê o pomoc
    Przez motyl31 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 27-07-2011, 16:58
  3. [felgi] Proszê o pomoc z et
    Przez olejus w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 25-03-2011, 08:39

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •