Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 56

W±tek: Tani sposób na wentylator klimatyzacji - b³±d 279d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice
    Ma³a aktualizacja:

Bingo, dobra flaszka Ci siê nale¿y! Kupi³em dzi¶ wentylator Boscha od E46, od silnika N42 (sugerowa³em siê kolorami kabli podanymi przez Ciebie), zanim zacz±³em przek³adaæ silnik, podpi±³em, sprawdzi³em i dzia³a, a klimka znowu ch³odzi! Wentylator kosztowa³ 180z³ :) Tak jak pisa³e¶, przewód niebieski z czerwonym trzeba po³±czyæ, a kolory pozosta³ych dwóch kabli s± identyczne. Prze³o¿y³em ju¿ wentylator do starej obudowy, trzeba by³o dziury do mocownia silnika w ramce plastikowej o jakie¶ 5mm przesun±æ, pos³u¿y³em siê lutownic±, szybko stopi³a plastik. Samo ¶mig³o wentylatora zostawi³em z E46 (da³em pod spód podk³adki, ¿eby nie tar³o). Modu³ te¿ siê bez problemu zmie¶ci³ w lewym górnym rogu obudowy :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar darekbb
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    E38 730iA 1995
    Sk±d
    Czechowice-Dziedzice
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740 Zobacz posta
    Ma³a aktualizacja:

Bingo, dobra flaszka Ci siê nale¿y! Kupi³em dzi¶ wentylator Boscha od E46, od silnika N42 (sugerowa³em siê kolorami kabli podanymi przez Ciebie), zanim zacz±³em przek³adaæ silnik, podpi±³em, sprawdzi³em i dzia³a, a klimka znowu ch³odzi! Wentylator kosztowa³ 180z³ :) Tak jak pisa³e¶, przewód niebieski z czerwonym trzeba po³±czyæ, a kolory pozosta³ych dwóch kabli s± identyczne. Prze³o¿y³em ju¿ wentylator do starej obudowy, trzeba by³o dziury do mocownia silnika w ramce plastikowej o jakie¶ 5mm przesun±æ, pos³u¿y³em siê lutownic±, szybko stopi³a plastik. Samo ¶mig³o wentylatora zostawi³em z E46 (da³em pod spód podk³adki, ¿eby nie tar³o). Modu³ te¿ siê bez problemu zmie¶ci³ w lewym górnym rogu obudowy :)
    Jak mam wentylator 3-pinowy to tez taka opcja zadzia³a?

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom

Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    Ty masz zupe³nie inny wentylator z rezystorami. Jak masz dobry silnik to nowy rezystor kosztuje jakie¶ 20 zeta.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice

Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    U mnie by³ w³a¶nie trzypinowy Siemens, kolory kabli: br±zowy, niebieski i czarny (bardzo cienki, steruj±cy). Kupi³em Bosch'a, te¿ trzy piny, tylko jeden przewód jest koloru czerwonego- jego nale¿y po³±czyæ z niebieskim. Pozosta³e dwa siê zgadzaj± kolorystycznie. Przewód czarny jest grubszy, zreszt± bardzo dobrze, bo w Siemensie ju¿ raz mi siê ze staro¶ci urwa³ przy samym silniku wentylatora- to by³a jego pierwsza awaria w zesz³ym roku. Ale teraz pad³ ju¿ na dobre.

Podobne w±tki

1. wentylator klimatyzacji
    Przez dprxp w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 09-02-2015, 22:12
  2. [klima] Wentylator klimatyzacji
    Przez Cossi w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 06-07-2013, 15:31

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci