Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 41 do 50 z 56

W±tek: Tani sposób na wentylator klimatyzacji - b³±d 279d

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    E65 FL
    Sk±d
    Miasto
    Nie wiem czym spowodowane jest to, ¿e wentylator sam zaczyna siê krêciæ od razu po pod³±czeniu.

Ma kto¶ jaki¶ pomys³ ?

Wentylator oryginalny jest marki Bosch, a ten zakupiony przeze mnie to Siemens.

Czy mog³o to wp³yn±æ na niepoprawne dzia³anie ?
    Ostatnio edytowane przez maciek49912 ; 11-11-2016 o 15:27

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2015
    BMW
    E65 FL
    Sk±d
    Miasto
    Dla potomnych - w takim przypadku gdy wentylator krêci siê od razu po pod³±czeniu - jest on po prostu uszkodzony.

Zmieni³em na inny i wszystko bez problemu dzia³a.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar M@rcin
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E65 730d FL
    Sk±d
    Dêbica - Katowice

Tani sposób na wentylator klimatyzacji - b³±d 279d

Pytanie za 100ptk. Czy ten wentylator bêdzie wspó³pracowaæ z e65FL.
    Mój przesta³ dzia³aæ(mam b³±d 279D) a z u¿ywanymi to loteria...raz zadzia³a raz nie.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5640976762
    Z góry dziêkuje.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E66 750LI
    Sk±d
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez M@rcin Zobacz posta
    Pytanie za 100ptk. Czy ten wentylator bêdzie wspó³pracowaæ z e65FL.
    Mój przesta³ dzia³aæ(mam b³±d 279D) a z u¿ywanymi to loteria...raz zadzia³a raz nie.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5640976762
    Z góry dziêkuje.
    Mam ten sam problem i wydaje mi siê ¿e tak, ale widzê inne problem w moim przypadku: mocowanie nowego wentylatora do starej obudowy.

Wydaje mi siê ¿e w tym w±tku mowa o wymianie bosch an bosch.

Ja mam TEMIC montowany na 5 ¶rub.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E66 750LI
    Sk±d
    Warszawa
    Wentylator by³ u 2 elektryków od wentylatorów, pierwszy nie by³ w stanie go zdiagnozowaæ, co¶ tam próbowa³ ale mu siê nie uda³o, natomiast drugi go uruchomi³ na stole.
    Za³o¿y³em wentylator i dzia³a, nie wiem co mu by³o, nie mia³em b³êdu odno¶nie wentylatora. (dysponuje kontaktem do warsztatu jak by kto¶ w Wawie chcia³ sprawdziæ wentylator).
    Zastanawia mnie jedynie to ¿e wentylator staruje w momencie startu silnika, (na zap³onie nie dzia³a), nie wa¿ne czy klimatyzacja jest w³±czona czy nie, na zimnym silniku , nie pamiêtam czy tak by³o wcze¶niej.

Odno¶nie zak³adania wentylatora od E46 to nie jestem pewny czy to dobre rozwi±zanie, wentylator w E65 ma 600W, w E46 co¶ ko³o 400W, wiêc na pewno nie bêdzie tak wydajny jak ten od E65.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2016
    BMW
    BMW 7 E65 750i benz. + lpg
    Sk±d
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez hubizx Zobacz posta
    Wentylator by³ u 2 elektryków od wentylatorów, pierwszy nie by³ w stanie go zdiagnozowaæ, co¶ tam próbowa³ ale mu siê nie uda³o, natomiast drugi go uruchomi³ na stole.
    Za³o¿y³em wentylator i dzia³a, nie wiem co mu by³o, nie mia³em b³êdu odno¶nie wentylatora. (dysponuje kontaktem do warsztatu jak by kto¶ w Wawie chcia³ sprawdziæ wentylator).
    Zastanawia mnie jedynie to ¿e wentylator staruje w momencie startu silnika, (na zap³onie nie dzia³a), nie wa¿ne czy klimatyzacja jest w³±czona czy nie, na zimnym silniku , nie pamiêtam czy tak by³o wcze¶niej.

Odno¶nie zak³adania wentylatora od E46 to nie jestem pewny czy to dobre rozwi±zanie, wentylator w E65 ma 600W, w E46 co¶ ko³o 400W, wiêc na pewno nie bêdzie tak wydajny jak ten od E65.
    Hubizx, a znasz magika w Warszawie który by to zrobi³ - chodzi mi o dostosowanie wentylatora z e46? Poda³by¶ namiar? Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    Cytat Zamieszczone przez hubizx Zobacz posta
    Na pewno tak nie by³o. Jak klima wy³±czona a auto zimne to wentylator nie powinien pracowaæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2016
    BMW
    BMW 7 E65 750i benz. + lpg
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez ploniuuu Zobacz posta
    Hubizx, a znasz magika w Warszawie który by to zrobi³ - chodzi mi o dostosowanie wentylatora z e46? Poda³by¶ namiar? Pozdrawiam
    Bump, panowie z Warszawy potrzebuje fachowca do adaptacji wiatraka klimatyzacji z np. e46.
    Pozdrawiam!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2016
    BMW
    E65 730D
    Sk±d
    O¶wiêcim
    Czy kto¶ ze ¦l±ska podj±³ by siê adaptacji wentylatora z innego modelu do E65?

Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN
    Dlaczego chcesz drutowaæ ? Kup sprawn± u¿ywkê lub nowy i bêdzie jak nale¿y. U¿ywki s± po 3 stówki a nowy za 7 stówek powiniene¶ kupiæ.

Podobne w±tki

1. wentylator klimatyzacji
    Przez dprxp w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 09-02-2015, 22:12
  2. [klima] Wentylator klimatyzacji
    Przez Cossi w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 06-07-2013, 15:31

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci