Nie wiem czym spowodowane jest to, ¿e wentylator sam zaczyna siê krêciæ od razu po pod³±czeniu.
Ma kto¶ jaki¶ pomys³ ?
Wentylator oryginalny jest marki Bosch, a ten zakupiony przeze mnie to Siemens.
Czy mog³o to wp³yn±æ na niepoprawne dzia³anie ?
Nie wiem czym spowodowane jest to, ¿e wentylator sam zaczyna siê krêciæ od razu po pod³±czeniu.
Ma kto¶ jaki¶ pomys³ ?
Wentylator oryginalny jest marki Bosch, a ten zakupiony przeze mnie to Siemens.
Czy mog³o to wp³yn±æ na niepoprawne dzia³anie ?
Ostatnio edytowane przez maciek49912 ; 11-11-2016 o 15:27
Dla potomnych - w takim przypadku gdy wentylator krêci siê od razu po pod³±czeniu - jest on po prostu uszkodzony.
Zmieni³em na inny i wszystko bez problemu dzia³a.
Pytanie za 100ptk. Czy ten wentylator bêdzie wspó³pracowaæ z e65FL.
Mój przesta³ dzia³aæ(mam b³±d 279D) a z u¿ywanymi to loteria...raz zadzia³a raz nie.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5640976762
Z góry dziêkuje.
Wentylator by³ u 2 elektryków od wentylatorów, pierwszy nie by³ w stanie go zdiagnozowaæ, co¶ tam próbowa³ ale mu siê nie uda³o, natomiast drugi go uruchomi³ na stole.
Za³o¿y³em wentylator i dzia³a, nie wiem co mu by³o, nie mia³em b³êdu odno¶nie wentylatora. (dysponuje kontaktem do warsztatu jak by kto¶ w Wawie chcia³ sprawdziæ wentylator).
Zastanawia mnie jedynie to ¿e wentylator staruje w momencie startu silnika, (na zap³onie nie dzia³a), nie wa¿ne czy klimatyzacja jest w³±czona czy nie, na zimnym silniku , nie pamiêtam czy tak by³o wcze¶niej.
Odno¶nie zak³adania wentylatora od E46 to nie jestem pewny czy to dobre rozwi±zanie, wentylator w E65 ma 600W, w E46 co¶ ko³o 400W, wiêc na pewno nie bêdzie tak wydajny jak ten od E65.
Czy kto¶ ze ¦l±ska podj±³ by siê adaptacji wentylatora z innego modelu do E65?
Pozdrawiam
Dlaczego chcesz drutowaæ ? Kup sprawn± u¿ywkê lub nowy i bêdzie jak nale¿y. U¿ywki s± po 3 stówki a nowy za 7 stówek powiniene¶ kupiæ.