A wiatrak dobrze zalozyles zmieniajac wisco chociasz nie wiem czy jest mozliwosc zaoozenia odwrotnie
A wiatrak dobrze zalozyles zmieniajac wisco chociasz nie wiem czy jest mozliwosc zaoozenia odwrotnie
Tak samo jest zamontowane. Dziwi mnie tylko, że po montażu wisko chodzi tylko do tej temperatury 70 - 75 stopni, dalej już nie. Wygląda mi to jakby chłodnica nie oddawała ciepła na wisko, może tak być ?
A co z przednim wiatrakiem nie wlacza sie. Wisco powinno sie zasprzeglac za kazdym razem jak auto schodzi na wolne obroty a rozlaczac cos kolo 3.5 tys/obr. Zas jesli sie zasprzegli to chodzi do schlodzenia silinika
Ostatnio edytowane przez jakubmw ; 01-05-2017 o 15:07
zawalona syfem chłodnica
@up
warto czyścić chłodnicę czy od razu wymieniać ? W zasadzie została już tylko ta nieszczęsna chłodnica. Powyżej 90 stopni oba węże są ciepłe.
Ostatnio edytowane przez hubabuba ; 02-05-2017 o 12:25
Dawaj nową dobra radą po co płacić dwa razy
wymienić na nową
Zdemontowałem wczoraj chłodnicę i z boku wygląda bardzo ładnie. Przejrzysta jest. Dodatkowo opłukałem ja karcherem. Jest opcja, żeby z zewnątrz była ładna i przejrzysta a wewnątrz syf i muł ?
no właśnie na tym to polega,syf w środku,lamelki mogą być czyste
jak już masz na wierzchu i masz karchera to walnij ciśnieniem do środka
Z tego co widzę to w 2.8 są dwa rodzaje chłodnic ? jak to sprawdzić którą obecnie posiadam ?
Warto brać zamiennik czy lepiej Behr Hella ?
Pół roku temu wlewałem jakieś 8 litrów nowego płynu chłodzącego i widzę, że w wężach jak i zbiorniczku już niezły szlam i to chyba będzie jednak zawalona chłodnica.
Ostatnio edytowane przez hubabuba ; 03-05-2017 o 12:52