We francuskich autach niektorych nie ma zapasu wogole. Jest tylko taki zestaw naprawczy w buteleczkach. Kilka razy stosowalismy to na trasie ale opona zawsze po tym byla do wymiany.
Pzdr
We francuskich autach niektorych nie ma zapasu wogole. Jest tylko taki zestaw naprawczy w buteleczkach. Kilka razy stosowalismy to na trasie ale opona zawsze po tym byla do wymiany.
Pzdr
Ja u siebie kupiłem dojazdówkę o dużym profilu. Mogę pomieścić na niej zdecydowanie więcej bagażu niż na zwykłym zapasie i jest git. Jak chcesz, potem sprawdzę wymiar (średnica niemal identyczna z oryginalną oponą i przedni zacisk nie trze od środka).
To co, że diesel? Pewnie świece zalane;)
O ile dobrze odczytałem, na oponie jest 115/85/18. Dojazdówka dopasowana od jakiegoś SUVa. Dobrze jest sprawdzić indeks nośności takiej opony. W Warszawie jest kilka warsztatów ogumienia z fakultetem dobierania dojazdówek do dużych aut. Swoją kupiłem w jednym z nich. Można było wjechać na podnośnik, założyć i sprawdzić jak pasuje.
Dzięki za informację:) Poszukam jakiejś firmy z okolic żeby dobrali mi koło profesjonalnie pod mój model.
Było BMW e32 750 V12
Obiecałem, że zerknę jeszcze na felgę. O to, co głoszą wytłoczenia w stali:
3.5J x 18H2 x 33
MMD6119AA
98 12 02
98 12 03