Witam na co mam zwrócic uwage przy zakupie silnika zeby pasował??? czy to nie ma róznicy ??? pozdrawiam
Witam na co mam zwrócic uwage przy zakupie silnika zeby pasował??? czy to nie ma róznicy ??? pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Artur111222 ; 14-07-2015 o 20:45
Po 1. żeby nie był z anglika, bo ma rozrusznik po drugiej stronie, choć oczywiście można go przerobić na wersję europejską.
Po 2. silniki M60 w E32 i E34 miały obudowę filtra oleju "zintegrowaną" z blokiem silnika, natomiast silniki M60 w E38 miał ten filtr odseparowany. I również tak jak w przypadku rozrusznika, da się to z jednego silnika do drugiego przełożyć tylko trzeba będzie się pobawić i kupić kilka uszczelek.
Więcej możliwych różnic sobie nie przypominam.
a czy jest róznica z tempomatem bo ja nie mam to moge wziąc silnik co posiada tempomat????
Silnik sam w sobie nie posiada tempomatu, bo to jest osobny element, umocowany za lewą przednią lampą (sam silnik pociągający linkę) oraz w skrzynce komputerów (sterownik).
mam jeszcze takie pytanie czy jak bym wozył M62 B35 do mojego e32 ile by było bawienia z tym silnikiem jak ze skrzynia posawoło by ??????
to lepiej juz 4.0 wsadzic:)
no tak tylko ze ile kosztuje M60B40 a za M62B35 atrakcyjna cena dlatego sie pytam jak to wyjdzie w praniu :)
A po co cudować z tym B35? Dla tego "magicznego przyrostu" 17 KM??? Moim zdaniem nie warto...
a mam pytanie jak kupie silnik z e38 z manuala do mojej e32 czy wiazke musze przełozyc ??? auto z niemiec od 1własciciela silnik poezja nic nie słychac i trzyma moc rok 1995 Pozdrawiam
Będziesz musiał przerobić tylko ten filtr oleju o którym już wspominałem. Wiązka zostawisz swoją. To że w E38 był manuał nie ma znaczenia.