-
Zaawansowany U¿ytkownik
Zmiana panelu klimatronika
Witam, wiem ¿e temat by³ omawiany wielokrotnie, ale nie mog³em znale¼æ jednoznacznej odpowiedzi, mam model przed liftem- czy zmiana panelu klimy z suwakami do regulacji si³y nawiewu na panel z przyciskami (zakodowany do auta przed liftem i z funkcj± rest) wi±¿e siê z dodatkow± potrzeb± zakodowania w moim samochodzie, ¿eby dzia³a³ nadmuch?
z takiego

na taki
Ostatnio edytowane przez slaw ; 26-04-2011 o 22:33
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
niestety tak sam u siebie to przerabia³em
-
Zaawansowany U¿ytkownik
-
Zaawansowany U¿ytkownik
witam ja u siebie te¿ zmienia³em na nowszy klimatronik tylko zamiast rest to jest max ,nie dzia³a³a mi tylko klima a zaprogramowa³em j± w prosty ca³kiem przypadkowy sposób-z powrotem pod³±czy³em stary klimatronic w³±czy³em klimê ,od³±czy³em go i wpi±³em nowy i wszystko dzia³a,
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Kupi³em panel z przyciskiem "max" i wszystko jest ok :P
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Podepnê siê do tematu bo od d³u¿szego czasu walczê z tym (kodowaniem klimatr.) i nie stety nic , mam auto z 99r. a panel który kupi³em i za³o¿y³em jest z 96r. Czy to mo¿e mieæ wp³yw na to ¿e nie mogê go zakodowaæ? Z autem ³±czê siê zarówno INP± jak i NCS-em. Dodam ¿e wszystkie funkcje dzia³aj± tylko nie za³±cza siê sprê¿arka. A naj¶mieszniejsze jest to ¿e do tej pory w moim aucie by³ panel z 95r. na pokrêt³a od si³y wentylatora i klima siê za³±cza³a tylko nie dzia³a³a funkcja "AUTO". Mo¿e co¶ jest ze sterownikiem od klimy , mo¿e kto¶ wsadzi³ jaki¶ inny mam na my¶li ze starszych modeli bo ju¿ sam nie wiem o co tu chodzi. Na marginesie to gdzie w³a¶ciwie znajduje siê ten sterownik??? pozdrawiam serdecznie i proszê o jakie¶ podpowiedzi lub pomoc w formie zakodawania (oczywi¶cie nie za free). ..............
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Nie mam pojêcia jak zakodowaæ, ale s³ysza³em ¿e komu¶ panel zaprogramowa³ siê w taki sposób- na starym panelu mia³ za³±czon± klime, wyci±gn±³ panel i w³o¿y³ nowy i by³o ok, a jak wyci±ga³ stary bez za³±czonej klimy, to nie dzia³a³a sprê¿arka.
Ostatnio edytowane przez slaw ; 10-08-2011 o 22:28
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Te¿ tak próbowa³em i nic klima siê nie za³±cza³a , byæ mo¿e by³ to jednostkowy przypadek ¿e po tej zamianie wszystko by³o OK. Dochodzê po ma³u do wniosku ¿e mo¿e mój interfejs nie daje rady z tym sterownikiem bo w INPIE dzia³a ale te¿ nie z wszystkimi siê ³±czy...pozdro......
PS: widzê ¿e kolega "slaw" jest z bydgoszczy to mo¿e polecisz mi jaki¶ warsztat w bydg. który bawi siê w tak± autodiagnostykê lub kodowanie.....
Ostatnio edytowane przez maniek42 ; 10-08-2011 o 20:21
-
Zaawansowany U¿ytkownik
My¶lê, ¿e Przemas na Modrzewiowej 1 by to ogarn±³.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
A s³ysza³e¶ mo¿e o Auto-Servis-Eva na Gdañskiej 108 ? bo dzwoni³em dzisiaj do nich i jak powiedzia³em o co chodzi to go¶æ stwierdzi³ ¿e mo¿e spróbowaæ ale gwarancji nie daje.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum