Nie posiadam EML. Jutro będę miał chwile po pracy to sprawdzę regulator, ciśnienie i dam znac co i jak
Nie posiadam EML. Jutro będę miał chwile po pracy to sprawdzę regulator, ciśnienie i dam znac co i jak
Regulator podmieniony pompa podmieniona cewka rownież auto po wszystkich tych zabiegach w ogóle nie odpala
Dzięki, poszukam, popytam :-)
// edit
Zamówiłem na tej stronie: centercar pl/ ori BOSCH'a
Koszt:
55 i 70 zeta. Biały droższy :-)
Ostatnio edytowane przez Marcin-e32 ; 15-07-2015 o 15:36
--------------
Pozdrawiam,
Marcin
Zobacz przekaznik pompy paliwa czy pompa dostaje prad. Sprawdzales swiece po kreceniu? Cewka sprawna na bank? Czujnik polozenia walka sprawdzales?
Auto odpaliło wymieniłem cewkę(ta z drugiego auta tez była walnięta) chodzi normalnie na zimnym aż do osiągnięcia 90 stopni gdIe dalej zaczyna sie dławić przy gwałtownym wciśnięciu gazu i przy wysokich obrotach. Czy to moze być przeplywka? Czy w silniku z eml jest taki sam czujnik temp. jak w dml ?
Może być przepływka, czujnik z eml ma inne wartości od tego z dme. Czujnik podmieniłeś czy masz nowy ? Możesz spróbować wyczyścić przepływkę i zobaczyć. Raczej masz za ubogą mieszankę, czyli może być, że przycina się klapka od przepływki.
Dzisiaj mam juz dość dłubania. Moze głupie pytanie ale jesli czujnik sie różni to czy przeplywka tez? Czujnik podmieniłem z eml jak i kolega dal mi drugi tylko nie wiem czy on tez nie pochodził z takiego silnika. Jesli mam uboga mieszankę to nie powinna sie dławić od samego początku a nie po nagrzaniu ?
Hmm, przepływkę musisz looknąć po numerze, ale jak masz z B30 lub B35, to praktycznie żadna różnica. Czujnik temp ma tutaj duże znaczenie, bo daje sygnał do dme i tak potem leci mieszanka. Ja już się pogubiłem, co wymieniłeś/zamieniłeś ... :) a palec i kopułka w jakim są stanie?
Więc tak, zacznijmy od początku. Pewnego razu auto nie chciało mi odpalić, więc sprawdziłem iskrę (była). Okazało się że przekaźnik od pompy padł wiec go wymieniłem. Później przy małym katowaniu auta czułem jak przerywa (nic z tym nie robiłem) i któregoś pewnego dnia pojechałem do brata ok 3-4 km zgasiłem i za jakieś 30 min chciałem wracać lecz B30 zaczęło się dławić przerywać i gasnąć. Zostawiłem je na 2 dni po czym wróciłem i odpaliło z małymi problemami na początku ale zaczęło chodzić aż do złapania jakieś temp. Gdzie znowu zaczęła wariować. Po upływie kolejnych pary dni i przeczytaniu paru postów podmieniłem przepływkę z B35, czujnik temp. (dalej nie jestem ich pewien), przewód wysokiego napięcia (jeden był pęknięty), regulator ciśnienia, pompę paliwa, cewkę i niestety problem z dławieniem dalej istnieje ;/
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 15-07-2015 o 20:51 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisać jednego pod drugim
Qwa... Może być umierający regulator ciśnienia, pompa ( lub wiązka przerywa i ma przerwy w dostawie prądu, ale to raczej abstrakcja ), skoro piszesz o przewodach, to raczej wszystkie nadają się do wymiany - NGK najniżej. Sprawdź palec i kopułkę, ogólnie cały układ zapłonowy/paliwowy. Jeśli kręcisz i nie odpala, to wykręć świece i zobacz czy są mokre. Jak tak, to regulator puszcza. Przepraszam, proszę o połączenie postów. Moja wina.
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 15-07-2015 o 20:32