Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zatkanie-ominięcie odmy m60

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e32 v8
    Widziałeś to zdezolowane auto że się wypowiadasz???Nie umiesz się powstrzymać żeby komuś nie dosrać-więc gratuluję... Ciekawe czy wybrałbyś się swoim w taką drogę i takie temperatury jakie tam panują -bo w zeszłym roku właśnie byłem tym bmw... i myślę żeby skończyć te nasze wywody chwalenia się itd bo temat zupełnie uciekł.

z ciekawości jak możesz -czym sie objawia nie domaganie czujnika spalania stukowego- bo wymieniłeś wszystkie jaka jest poprawa i w czym....dzięki
    Ostatnio edytowane przez BOMBEL ; 13-07-2015 o 17:26

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez BOMBEL Zobacz posta
    z ciekawości jak możesz -czym sie objawia nie domaganie czujnika spalania stukowego- bo wymieniłeś wszystkie jaka jest poprawa i w czym....dzięki
    Przepraszam, że nazwałem Twoje auto zdezelowanym. Mam nadzieję, że wybaczysz ;)

Niedomaganie czujnika spalania stukowego objawia się błędem.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ScreenShot007.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	56.7 KB
ID:	7923

Błąd sondy wynika właśnie z błędu czujnika, a poza tym sondy wymieniałem jakiś czas temu, więc nie zawracam sobie nimi głowy.
    Dostęp do czujników po lewej stronie (bo jeden z nich jest uszkodzony) jest fatalny. Raz że trzeba ściągnąć kolektor dolotowy (co oczywiste), a dwa że trzeba odkręcić pompę wody i wyciągnąć rury wodne, które idą do magistrali wodnej w tylnej części silnika, bo inaczej nie wykręcisz śrub mocujących czujniki. A skoro będę miał już to wszystko pościągane i na wierzchu to chcę zrobić to raz, a porządnie żeby móc o temacie dolotu na długi czas zapomnieć, dlatego też w zestawie te O-ringi wtryskiwaczy i uszczelka "wanny".

Jest też regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej, bo prawdopodobnie on powoduje problemy opisane przeze mnie w TYM wątku.
    Rzeczoną odmę wymieniałem razem ze wszystkimi przy tym peryferiami już jakiś czas temu... Opis TUTAJ.