Witam otó¿, mam gdzie¶ wyciek na którym¶ przewodzie z uk³adu ch³odzenia (tak zdiagnozowa³ mechanik podczas wymiany rolek) wybi³a mi kontrolka inf. o niskim stanie p³ynu ch³odniczego, no wiêc szybciutko polecia³em do sklepu kupi³em Preston'a 1l tylko aby na dolewkê by³. Wcze¶niej zalany by³ jaki¶ niebieski ale nie wiem jaki niestety, no wiêc dola³em Prestona 200ml, zbiorniczek wyrównawczy mam zape³niony na zimnym do po³owy na oko bo nie mam ¿adnej miarki a zbiorniczek jest nieprze¼roczysty bez ¿adnych oznaczeñ, no i przegoniæ go troszkê. Kontrolka nie wybija, aktualnie silnik siê ch³odzi, nie wiem ile p³ynu uby³o ale nie s± to du¿e wycieki tylko raptem plamka ¶rednicy 2cm-3cm, ale do rzeczy czy jest to mo¿liwe ¿eby ten o to przewódpo zgaszeniu silnika i otwartej masce przez jakie¶ 15 minut by³ tak gor±cy ¿e nie mo¿na go dotkn±æ, to samo tyczy siê tego malutkiego biegn±cego zaraz obok? Jak jest taki gor±cy ciê¿ko w miarê go zgnie¶æ, jest jakby podci¶nieniem? Natomiast w±¿, który jest za wentylatorem, ch³odnic± i bodaj¿e viso, grubszy od tego na zdjêciu jest flakowaty totalnie i lekko rozgrzany. Dodam tutaj, ¿e patrz±c poprzez nerki jak i wentylator klimy ch³odnica jest w op³akanym stanie, w sensie jest bardzo zapchana, jakby smar, taki typowaty mu³, czy to mo¿e byæ przyczyn± z³ego odprowadzenia ciep³a z silnika?
Dodam równie¿, ¿e silnik siê nie przegrzewa i wska¼nik stoi prosto jak lan*** :)
Druga sprawa to s± zdjêcia ni¿ej.
Czy w danym miejscu co¶ powinno siê znajdowaæ? Chodzi mi o jak±¶ mechaniczn± czê¶æ, jakie¶ przewody b±d¼ cokolwiek?
Poniewa¿ patrz±c od góry w to miejsce widaæ totaln± dziurê, która jest a¿ do asfaltu, tak jakby na dole zosta³a wyciêta ta plastikowa os³ona.
Silnik to M57D30.
Z góry dziêkuje za pomoc, lub za jakiekolwiek sugestie.

Odpowiedz z cytatem