Qrcze Irek nie wiem, gdzie jest dokładnie w M60. W M70 jest zupełnie gdzie indziej. Nazywa się DME relay, musisz poszukać w googlu.
Qrcze Irek nie wiem, gdzie jest dokładnie w M60. W M70 jest zupełnie gdzie indziej. Nazywa się DME relay, musisz poszukać w googlu.
pozdrawiam Bartek
Grzebałem, grzebałem i dalej p&$%a... Najdziwniejsze, że zrobiłem tak jak mówiłeś Bartek, czyli podałem prąd do pompy z osobnego zasilania i nic to nie pomogło. Kręci i kręci, a efektu z tego nie ma. Zostało mi w sumie jeszcze tylko podmienić przekaźnik DME, cały komputer silnika i koniec. Postaram się to jutro ogarnąć, jeśli to nie pomoże to oddaję do jakiegoś fachowca, bo nie mam już czasu, a i chęci też jakoś mi odebrało... :(
No to w takim razie komp, jego zasilanie albo coś z czujnikiem położenia wału lub jego wiązką. Wiem, że czujnik wymieniłeś, więc to odpada, ale wiązka może płatać figle.
pozdrawiam Bartek
Przekaźnik podmieniony, komputer podmieniony - auto jak nie odpalało tak nie odpala. Czas na autoelektryka. Dam znać co było przyczyną.
No to zostaje zabawa z wiązką pewnie.
pozdrawiam Bartek
Problem rozwiązany, przyczyną okazało się:
UWAGA
UWAGA JESZCZE RAZ
CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU KORBOWEGO
Tak, ten sam czujnik, który kupiłem w czerwcu jako nowy z ASO... Podmiana na używkę ożywiła auto. Nowy czujnik już zamówiony. Pierwsza diagnoza okazała się jak najbardziej trafna. Niestety nikt nie przypuszczał, że ASO sprzeda bubla... Nauczka na przyszłość i tyle ;)
Właśnie tak można poznać dobrego elektryka, podpiął oscyloskop I zobaczył, czy czujnik żyje...
pozdrawiam Bartek
No to gratuluję Irku ożywienia V8....Choć szkoda, że aż tyle nieprzespanych nocy Ci to przysporzyło...
Bo problem okazał się dość banalny...
Ale teraz to przynajmniej już się ze spota nie wymigasz...bo masz czym przyjechać...![]()