Mam problem z moim silnikiem. W ch³odne dni rano odpala bez problemu, ale potem po przejechaniu np. pod sklep, próba odpalenia koñczy siê w ten sposób, ¿e silnik tak jakby za³apie ale dos³ownie tylko na moment i tak jakby siê dusi i ga¶nie. Po tym mogê krêciæ i krêciæ i nie odpali. Czasem wystarczy 5 minut poczekaæ, czasem 15, a czasem dopiero na drugi dzieñ. My¶la³em, ¿e mia³o to zwi±zek z temperatur± silnika, ale teraz w te upa³y nawet 1. dzienne uruchomienie nie jest wcale pewne. Wczoraj o 12 nie odpali³, poszed³em do sklepu piechot±, wróci³em ok. 12:45 i wtedy jak gdyby nigdy nic odpali³ od strza³a. Najpierw my¶la³em, ¿e winny jest czujnik po³o¿enia wa³u. Zamówi³em, wymieni³em i dalej jest to samo. Odpali³em DISa i jedyny b³±d jaki wyskoczy³, a który jest zwi±zany z silnikiem to b³±d czujnika spalania stukowego bank 2
Kto¶ podpowiada³, ¿e niby mo¿e byæ czujnik po³o¿enia wa³ka, ale czy w takim wypadku nie powinien jego b³±d pokazywaæ siê w DISie? Chêtnie kupiê zarówno czunik wa³ka jak i spalania, ale chcia³bym mieæ pewno¶æ, ¿e ich wymiana rozwi±¿e problem. Czy kto¶ mi podpowie jakie¶ sugestie?
Reszta screenów z ogólnej pracy silnika i b³êdów:
B³êdu AIRBAG nie bêdê porusza³, bo wynika on z tego, ¿e mam za³o¿on± kierownicê bez poduszki.
B³±d z modu³u centralnego zamka wygl±da tak:
Macie jakie¶ sugestie, pomys³y?
EDIT:
NAPRAWIONE - problemem okaza³a siê przycieraj±ca siê ze staro¶ci pompa paliwa. Reszta informacji w w±tku.