Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Problem ze światłami stopu i wstecznego.

Zaawansowany Użytkownik
    :shock: :O

pędze do ASO ;)

jakoś tak myślałem że za czujnik to powiedzą miliard chociażby dlatego że to ASO i jakiś czujnik ;)

I daj prosze znac jaki koszt. Az sam jestem ciekaw a bede sledzil temat na pewno!
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

ja za czujnik zapłaciłem 16zł jest to zamiennik w aso chcą bodajże 50zł a co do niego to uważam że nie warto kupować go w aso bo to jest zwykły włącznik i każdy dobry elektryk sam taki pewno da rade zrobic

acha zanim kupisz to sciągnij mieszek przy lewarku zmiany biegów będą tam dwa kabelki które idą od skrzyni i kostka, rozepnij ją i na włączonym zapłonie zrób na nich zwarcie powinny wtedy oświecić się wsteczne światła :) jeśli się nie oświecą to nie bedzie wina czujnika

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    popsikaj kostki przy lampach wd40 to pomoze.
    Ekhm :) nie WD40 a ISOL - to jest środek do styków itp. WD40 wchodzi w reakcję z gumą i plastykiem, osłabia, pogarsza, a w ekstremalnych przypadkach wysusza i kruszy.

Powiadasz "żarówki dwuwłókowe"? U mnie to właśnie stanowiło problem, tyle że kiedy kupiłem swoją pierwszą 735 miałem jedną z dwoma i jedną z jednym - żarówki muszą być równej mocy.

Wsadziłem kiedyś diodowe i nie wiem czy tylko mi to doskwierało, ale wyskoczył ponownie ten sam komunikat - zniknął po powrocie do tradycyjnych żarówek.

Nie pamiętam jakie tam dokładnie na stop idą, jednak reasumując powyższe, doszedłem do wniosku że lepsze jest wrogiem dobrego i lepiej trzymać się instrukcji użytkowania :D
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

w światłach stopu mają być żarówki jednowłóknowe 21W

Uprawnienia umieszczania postów