Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 18

W±tek: Witam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin

Post Witam

Witam, jestem nowy na tym forum. Grzebie sobie troszkê po tym forum co i jak z racji, ¿e przymierzam siê do kupienia E38 2.8. Jak ju¿ siê naczyta³em niektórzy nie s± za bardzo za tym silnikiem z racji tego, ¿e nie ma tzw. "kopa" jak na tak± budê ale z pewno¶ci± mi wystarczy ;)
    Ew. jakie¶ mo¿e 3.0D, nied³ugo chcia³bym dodaæ w sekcji o allegro kilka przyk³adów by spece z tego forum, mogli siê wypowiedzieæ co s±dz± i które autko jest godne wiêkszej uwagi.

To chyba tyle co chcia³em powiedzieæ, a tak poza tym to Witam wszystkich serdecznie :)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    W I T A M

o 2,8 najczê¶ciej mówi± CI co go nie mieli :) taka specyfika forum :)
    Ale spokojnie daje radê a ma³o tego jest zaskakuj±co oszczêdna ni i ma³o awaryjna
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin
    Wiem w³a¶nie to zauwa¿y³em po wypowiedziach niektórych osób na temat 2.8, nie potrzebuje nie wiadomo jakiej mocy, tylko wygody i komfortu a 2.8 jak najbardziej siê na da, tylko jeszcze siê zastanawiam odno¶nie 2.8 i gaz/lub samo 2.8 :)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    wg mnie 2,8 na tyle ma³o pali ¿e gazowanie zdrowego silnika nie ma sensu
    Ale je¶li chcesz to i ta operacja nie bêdzie dla 2,8 czym¶ specjalnie utrudniaj±cym eksploatacje
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Hen
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    728i E38
    Sk±d
    Duchnów/WOT
    Witam! Spokojnie bierz 2.8, silnik naprawdê daje radê z bud± e38, i do tego równie¿ jest oszczêdny ale i bezawaryjny. Pod mask± jest lu¼no i nie trzeba siê mêczyæ jak by co¶ trzeba by³o grzebaæ.
    Ja swoj± mam od 3 miesiêcy i zero problemów, po przejechaniu 4tys km ¶r. zu¿ycie paliwa mam 10,6L, a nigdzie w trasy siê jeszcze nie wybiera³em tylko kr±¿enie po rejonie.

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Witam. Bierz 2.8 jak bêdziesz podró¿owa³ w max 2 osoby. Kilka razy mia³em autko pe³ne to niestety mocy brakowa³o ale ogólnie mi³o wspominam. Do u¿ytkowania na co dzieñ w zupe³no¶ci wystarczy.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    E65 3.0D
    Sk±d
    Barlinek
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    W I T A M

o 2,8 najczê¶ciej mówi± CI co go nie mieli :) taka specyfika forum :)
    Ale spokojnie daje radê a ma³o tego jest zaskakuj±co oszczêdna ni i ma³o awaryjna
    Witam na forum.
    ja sie wypowiadalem - mialem 2x2.8 tyle ze w e46.
    silniczek malo awaryjny i stosunkowo prosty w naprawie.
    jesli tobie mocy wystarcza to szukaj zdrowej sztuki i bedziesz zadowolony.
    piszac w innych postach wyrazalem swoje zdanie co do mocy ktorej dla mnie w 2.8 jest za malo. To tylko tyle. Nie kazdy do szczescia potrzebuje v8...

r6 tak jak Koledzy pisza jest oszczedny wiec ja bym kuchenki nie zakaldal ale to tylko ja :) 2.8 dobze znosza instalacje gazowa...
    powodzenia.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MC1
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Sk±d
    Otwock
    Witaj, spokojnie te¿ nie musisz baæ siê diesla.....je¿eli kupisz w miarê zadbanego to bêdziesz zadowolony szczególnie z momentu obrotowego którego jest mnóstwo. W mie¶cie dieslem je¼dzi siê ¶wietnie bo nie trzeba krêciæ wysokich obrotów a bardzo fajnie siê 7er zbiera :-). Pzdr
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie ¦lesin 2014.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    MB W211 2.7 CDI ex: E38 728iA 1999r.
    Sk±d
    Warszawa
    Mam 2.8 po lifcie cztery lata i rzeczywi¶cie silnik jest ma³o awaryjny. Na dobr± sprawê wykonywa³em tylko naprawy eksploatacyjne plus wymiana ch³odnicy poniewa¿ uderzy³ w ni± pêkniêty pasek i siê rozszczelni³a oraz uszczelka pod podstaw± filtra oleju. Co do mocy b±d¼ tez jej braku, mi w zupe³no¶ci wystarczy 2.8. Wiadomo, ¿e nie jest to wy¶cigówka ale spokojnie daje sobie radê z t± bud±. Moja w momencie zakupu posiada³a instalacjê Prinsa oraz wtryskiwacze Keihina. Ca³o¶æ spisuje siê bez zarzutu.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar skandyone
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    E66 750Li 08' Alpinweiss III JAPAN
    Sk±d
    Kurów / Lublin
    u mnie w lutym mija rok jak mam e38 i jestem bardzo zadowolony, sporo w nia wsadzilem ale z "wlasnych zachcianek" nie z przymusu, tak jak u poprzednika siekan tez mam instalacje PRINS i wtryski KEIHIN i bardzo dobrze sie sprawuje, roznicy nie ma czy gaz czy benzyna, szczerze polecam 2.8, kazdy mowi ze "kula" a jednak na prawde daje sobie rade, z nie jedn± e34 2.5 wygralem mimo ze jest 500kg lzejsza i ma tyle samo koni.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •