Temat dosyć dla mnie zagadkowy. Wszystkie szyby działają oprócz tylnej prawej. Szyba nie chce się opuścić ani z przycisku przy tylnych drzwiach, ani z przycisku panelu w drzwiach kierowcy. W drzwiach pasażera wszystkie inne funkcje działają - roletki na prawą i lewą stronę, jest pełne podświetlenie wszystkich przycisków. Reszta drzwi i szyb działa bezproblemowo zarówno z panelu przy nich, jak i z panelu kierowcy.
Sprawdziłem DIS'em i przyciski panelu przy drzwiach kierowcy reagują prawidłowo. Z tył też wszystkie przyciski reagują, ale jak na złość DIS nie ma w swojej funkcji sprawdzenia sprawności przycisku podnoszenia o opuszczania szyb. Ani DIS, ani INPA nie odczytują też żadnych błędów w żadnych drzwiach.
Dzisiaj sprawdziłem jeszcze kostkę w słupku B. Była lekko zaśniedziała na najbardziej dolnych dwóch cieniutkich pinach (woda). Wyczyściłem, poskręcałem, efektu żadnego poza tym, że wyskoczył mi błąd poduszki. Skasowałem błąd, szyba dalej działać nie chce.
Zauważyłem jednak, że jak wcisnę przycisk, to przygasa mi światełko u dołu drzwi (i tylko ono). Zarówno w górę jak i w dół jest efekt wyraźnego przygasania. Słychać też jakby silnik coś tam reagował (pojedyncze cichutkie pyknięcie przy naciśnięciu), choć trzeba bardzo "cicho" używać przycisku, bo inaczej się nie usłyszy. Stąd moje pytanie - co obstawiacie: silnik padnięty, mechanizm gdzieś zatarty/zaklinowany czy moduł drzwi do wymiany? A może jeszcze jest coś innego, typowego dla tego typu usterki? Chciałbym złapać jakiś trop, bo dostanie się do silnika drzwi to całkiem sporo rozbierania. Tutaj dla ciekawych jak to w realu wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=musFklmfn4w