Witam.
przyszlo mi do glowy aby sprawdzic jak bardzo zamula mi auto problem z przeplywka.. Porownacie do swoich 4.0 V8? Duza jest roznica w przyspieszniu?
Tryb skrzyni zwykly z gazem w podlodze...
Witam.
przyszlo mi do glowy aby sprawdzic jak bardzo zamula mi auto problem z przeplywka.. Porownacie do swoich 4.0 V8? Duza jest roznica w przyspieszniu?
Tryb skrzyni zwykly z gazem w podlodze...
No ja mam co prawda 4.4 i biegowke ale wydaje mi się ze lepiej ciagnie
Raczej nie ma źle, idzie ostro.
Broń Masowego Wyprzedzania
Setkę masz po 8 sekundach, seryjnie jest to wynik w tych okolicach, biorąc pod uwagę wiek auta wszystko wygląda ok.
Oki dzieki Wam. To zostal jedyny problem z dlawieniem sie po gwaltownym dodaniu gazu ale skoro mowicie ze dobrze przyspiesza to nie ma zabardzo to wplywu na moc tylko na "agresywnosc" ;)
Chyba z 10 razy mieliłem fazę przyspieszania 1500 - 3000 rpm... fajnie gra... co do przyspieszenia to nie miałem do czynienia z tym silnikiem... nagram swoje 28i ;) które ostatnio uzdrowiłem mechanicznie to będziesz miał porównanie;)
Lekko przerobiony wydech i dlatego.. Nie jest glosno ale bardziej slychac ze V8 :)
Ogolnie jak na 4.0 to licho jedzie, ale waga robi swoje niestety i stety ..
Pewnie Vectra B 2.5 by nawet wciagnela ;)
Ostatnio edytowane przez charzun ; 01-07-2015 o 11:08
ok nagrałem dwa filmiki...
Spory ruch więc nie bardzo mogłem dłużej cisnąć.
do 150 jest ok dla mnie jak na tą masę i najmniejszy silnik jaki był w tym samochodzie ;)powyżej powera trochę brakuje
można looknąc.
sorry za świszczenie, brzmi jak turbo... walczę z instalacją audio już jakiś czas... ale prawdopodobnie masa przy radiu... a dostać się tam to na dłuższą zabawę.
Dzieki za filmiki. Porownujac 2.8 do 4.0 to Twoj za duzo nie odstaje.. Patrząc na dane katalogowe nasze auta sa zmeczone o ok "2s" od. 0 do 100km/h ;)
Nom orzel twoje 2.8 ladnie jedzie nawet bardzo ladnie.
charzun z filmikow ciezko ocenic ale wyglada na to ze mala roznica jest powiedzialbym za mala...
Musze luknac jak u mnie to wyglada. Rakieta to to nigdy nie bedzie ale 2.8 powinna robic luzno.
Startujac rowno noim 4.4 z 2.8 zrobilem z niego miazge i w zadnym zakresie obrotow czy predkosci nie mial szans co jest raczej zrozumiale.
Reasumujac albo twoja jest zamulona albo ta 2.8 to jakis okaz wigoru :)
Pozdro.