Panowie walcze juz ze wspomaganiem od d³uzszego czasu i rozk³adam rêce. Uklad mechaniczny czyli pompa, przek³adnia i wê¿e sa ok sprawdzone. Doszed³em do tego ze do zaworka dochodzi 11V. Niby na wszystkich forach pisza ¿e wystarczy bateria 9V sprawdziæ i ma dzia³aæ- u mnie tak nie jest gdyz podanie napiêcia wy¿szego ni¿ 13V skutkuje tym ¿e wspoma o¿ywa. Bawi³em siê inp± i jak wysteruje 100% wspomagania to napiêcie wêdruje mi do 14.01V i dzia³a pieknie. Wiec ida tym tropem zacz±³em siê bawiæ dalej i tak.
30% wspomagania odpowiada oko³o 11.5V-czyli i tak wiecej niz u mnie jest
50% 12.5V
80% 13.5
100% 14.01V
Po pod³±czeniu napiêcia na krótko ¿e z³±czna na silniku , na zawór od servotronika wspomaganie dzai³a 100% ca³y czas.
POdejrzenie pad³o ma na modu³ GM3 i zosta³ podmieniony i zakodowany wspomy jak nie by³o tak nie ma. Wiêc co 2 modu³ uwalony??????
Albo sytuacja jest jeszcze taka ¿e co¶ steruje jeszcze tym ¿e modu³ wypuszcza tylko 11V i nie podaje wiecej. Ma kto¶ jakies pomys³y????
da³em ten drugi modu³ elektornikowi do sprawdzenia to twierdzi ¿e w nim wszystko jest ok. Nie ma nigdzie zimnych lutów wszystko wygl±da jakby wysz³o z fabryki. Rêce mi ju¿ opadaj±

Odpowiedz z cytatem