Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Nowe felgi do e65

Początkujący Użytkownik Awatar szyna1pl@wp.pl
    BMW
    e65 735 2002

Nowe felgi do e65

Witam wszystkich...mam okazję kupić felgi o takim rozmiarze do e65 I proszę o pomoc i wszelkie uwagi;tj8.5 et20 20"...podchodzą pod opony 245 40 20...czyli przód i tył opony 245...według sprzedawcy te felgi pasują do e65,a co wy myślicie?proszę o szybkie podpowiedzi...
    Z góry dziękuję i pozdrawiam

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    tj8.5 cala mają oryginały 18''. Taka szerokość dla 20'' sugeruje, że felga jest do mniejszego auta i na wielorybie może to komicznie wyglądać. Jeżeli koniecznie chcesz 20'', to może poszukaj czegoś, co ma przód i tył już różnej szerokości. Oryginalnie jest tj9 na przód i tj10 na tył.

BMW
    e65 735 2002
    No właśnie wiem ze orginalnie jest tj9 przód i tj10 tył.Ale tj to jest szerokość opony jeżeli dobrze rozumiem...I mówisz ze przód i tył na oponach 245 będzie komiczne wyglądać???M9glbts mi to rozwinac,bo jedtem laikiem w tych sprawach.Felgi są piekne i za nieduże pieniądze.

Może jakieś zdjęcie poglądowe???Zależy mi na czasie bo klient ma dwa ostatnie zestawy...

​Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 25-06-2015 o 08:09

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    TJ to szerokość felgi. Do danego TJ pasują opony o szerokości z odpowiedniego przedziału. 245 pasuje do tj8.5. Ja u siebie mam 18'' z tj8 i oponami o szerokości 245 z przodu i z tyłu. Ty chcesz mniej więcej to samo (Twoje będą stały nieco szerzej bo ET jest mniejsze 20 zamiast 24), tyle że na 20''. Jeżeli nie przeszkadza Ci, że przód i tył będzie tej samej szerokości, pomimo tak dużej felgi, to kupuj śmiało. Niech Ci jeszcze tylko ten sprzedawca dobierze pierścienie centrujące (bo obstawiam, że będą potrzebne).

Parametry piasty:
    LK 5/120 (ilość śrub i rozstaw)
    ML 72,6 średnica piasty (felga musi mieć co najmniej taką średnicę otworu centrującego, w przeciwnym wypadku jej nie założysz. Jeżeli ma większą, musisz dobrać pierścienie centrujące)

BMW
    e65 735 2002
    Damned1 no myślę że aż tak źle nie będzie to wyglądało przy takiej dużej feldze...A przeszkadzać tez mi to nie będzie gdyż jest 20et i tak jak mówisz felga będzie stała troszkę szerzej...to są te felgi

http://www.velgenland.nl/alle-velgen...-s066-fpblack/

Damned1 teraz patrze na ich stronkę i maja tez tj9.5 czy na te felgi dam rade założyć opony 275 czy musi być tj10???dzięki za pomoc.I co myślisz o tych felgach???

​Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 25-06-2015 o 08:10

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Powiem tak, specem nie jestem, ale sugerując się tym co jest napisane tutaj:
    http://www.nakole.pl/tabela-szerokos...gi-a-opony.php

na 9,5 można zakładać oponę 275.

Na co bardziej zwróciłem uwagę to to, że komplety, do których dałeś linka mają podane różne ET, tak jakby było rozróżnienie na przód i tył. Jeżeli masz możliwość złożenia kompletu tj8.5 ET20 na przód + tj9.5 ET20 na tył, to powinno być ok. W przeciwnym razie wygląda na to, że oryginalnie dwie felgi mają ET20, a dwie ET40, co jest już dużo za dużo i dochodziłaby sprawa dystansów.

BMW
    e65 735 2002
    Właśnie dzwoniłem do nich i maja tylko jedna felge tj9.5 i musze zostać przy tych z tj8.5 i oponach 245 przód i tył.Ma ktoś może jakieś zdjęcia jak to wygląda przy felgach 20"???dzięki wielkie

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Spróbuj poszukać w Google. Bardzo możliwe, że będziesz pierwszy na tym forum z taką konfiguracją felg ;)

BMW
    e65 735 2002
    Damned1 naprawdę nie wiem co mam zrobić,czy aż tak źle to wygląda?to jest moje pierwsze takie duże auto i nie mam nawet pojęcia jak to może wygladac;(Chętnie zobaczylbym jakieś fotki,ale tak jak piszesz mogę być pierwszym na forum z takim zestawieniem i pewnie nikt nie ma przykładowych fotek...A żeby dostać ladne felgi z szerokimi oponami z tyłu kosztują kupę siana,dlatego nie wiem co zrobić bo te są za dostępna cena jak dla mnie na ten moment...

Damned1 naprawdę nie wiem co zrobić.Czy aż tak źle to będzie wyglądało?Jest to moje pierwsze takie duże auto i nie mam nawet wyobrażenia jak 7er moze wyglądać na tych kołach.Chetnie zobaczył bym jakieś fotki,ale tak jak piszesz gdy jestem pierwszym członkiem forum z takimi felami to zdjęć mogę się nie doczekać;(Felgi z szerokimi oponami z tyłu kosztują kupę siana a te są w przystępnej cenie jak dla mnie..Nie wiem co mam zrobić pomocy!!!

​Edytuj posty!!!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 25-06-2015 o 08:11

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Kolego - pamiętaj że e65 to bardzo czułe auto, więc najlepiej kup felgi stricte dopasowane do tego modelu bo kupując jakiś dziwny zestaw może wywalać Ci masę błędów a dodatkowo auto będzie wyglądało źle po prostu, bo albo koła będą za małe albo zbyt schowane do środka

Pewnie za taki zestaw (felgi i opony ) zapłacisz około +/- 10 tys zł więc za takie pieniądze poszukaj sobie np Alpiny w 21 calach albo 128 w 21 i masz pewność że będzie wszystko OK

Sam rozglądam się za felgami więc wiem ile takie felgi kosztują - i dlatego nadal nie kupuje bo jak mi się coś podoba kosztuje około 15-20 tys zł,

A wg mnie 20 cali do e65 to mało bo mając sam 19 widzę ile tam jeszcze miejsca jest - ostatnio ktos tu pokazywał 20 nowe założone i wyglądało to żle bo auto nie obniżone itd zatem zastanów się dobrze czy nie lepiej kupić coś co będzie pasowało niż coś co nie do końca jest sprawdzone
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!