Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Buddy - w poszukiwaniu serii 7 jako pierwszego BMW

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Qba ja jestem z Tobą w kwestii gazu :)

Ale wracając do tematu, jeżeli chcesz zakładać gaz, to znaczy, że chcesz dużo jeździć. 20 letnie plus BMW z silnikiem V12 dużo jeżdżone wygeneruje usterkami tak duże koszty, że w ciągu paru lat uzbierałbyś na drugie auto z gazem, a to V12 będzie mogło spokojnie służyć jako auto weekendowe. Do tego cena instalacji będzie dużo droższa niż w zwykłym aucie.

Domyślam się, że myślisz inaczej, ale posłuchaj kogoś kto ma takie auto i kilka podobnych już widział.

Decyzja i tak należy do Ciebie, ale wspomnisz moje słowa. Jeżeli natomiast chcesz się wozić bezpiecznie i bezawaryjnie prestiżową siódemką, kup nowszą z dobrych rąk z mniejszym silnikiem, na przykład e65/e66.

Nie wiem jak długo siedzisz w motoryzacji, ani jakie masz doświadczenie, ale pomysł jeżdżenia na co dzień starym luksusowym autem nie posiada żadnych racjonalnych argumentów, chyba, że masz gruby portfel i nie musisz wszędzie dotrzeć na czas i możesz poczekać na lawetę.

Jest jeszcze opcja, że wiele usterek nie będzie Ci dokuczało, a najważniejsze żeby się koła kręciły, wtedy może znajdziesz jakiś kompromis.

Ostatnia opcja to kupujesz takie auto i wymieniasz wszystko co tylko może Cię zawieść, ale nie uwierzyłbyś jaki rachunek by wyszedł w modelach 750.

Ja swoją dopieszczam jak mogę, w zasadzie brak limitu kosztów, tylko czas, który sam spędzam na grzebaniu, a dwa tygodnie temu właśnie wróciłem lawetą. Przemyśl to sobie.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 24-06-2015 o 18:11
    pozdrawiam Bartek