narazie się wstrzymaj do końca swapu ale to zależy jak chcesz to zrobić tzn swap czy tak jak ori było przy silniku m60( różnice pod maską widać gołym okiem gdzie co siedziało)
narazie się wstrzymaj do końca swapu ale to zależy jak chcesz to zrobić tzn swap czy tak jak ori było przy silniku m60( różnice pod maską widać gołym okiem gdzie co siedziało)
Odkopię temat.
Czy orentuje sie ktoś ile kosztowałby taki swap? Tylko z opcja kupowania wszystkich części.
Jakie części oprócz silnika, skrzyni (manualnej) byłoby potrzebne?
I ile za taka prace liczy warsztat? Może ktoś robił taki swap, dodam ze z m30b35.
I Czy wszystko da rade zamknąć w 10000tys?
Kupienie takiego egzemplarza 740+manual jak patrzyłem to koszt mniejwiecej 14000zl,wiec tez nie mało.
Skrzynia manualna 2.5t zl? To ja dwie poproszę.
Kolega chce mieć 740. Ostatnio na allegro byp silnik i skrzynia 6b za 9k
Cena ktora podałes za silnik to z potrzebnym osprzętem? Właśnie Co oprócz gołego słupka bedzie potrzebne z pod maski?
I skrzynia ktora pasuje, 5, czy 6, od jakich jest modeli?e38?
Podałem orientacyjne ceny części z e32 cena silnika jest uzależniona od sprzedawcy, szczerze wolałbym poszukać kompletnej 740 na części zaoszczędzisz sporo a wgl przemysł czy ten swap jest wgl opłacalny lepiej za to 10kola poszukać fajnego egzemplarza do jazdy. Skrzynia pasują obie choć fabrycznie do 4.0 były skrzynie 6 gang
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja sie pare dni temu zarejestrowałem sie na forum, wiec narazie myśle, przemyślam i dopytuje ;)
Co nie zmienia faktu ze chyba większość z użytkowników chciałaby taki silnik w swojej e32, ja napewno.
To napewno też jest rozwiazanie, tylko nigdy nie wiesz co kupisz. Wiadomo oryginał to oryginał.
Ale z drugiej strony 10tys, nie ma co ukrywać ze to mało jak na taki model, wiec aby był naprawde" fajny" trzeba też duzo zainwestować.
A przy swapie zawsze zostaje sprzedaż części po swapie, stary silnik skrzynia itp. Myśle ze 3 tys napewno można odzyskać. A jeżeli samochód jest nie poobijany nie skorodowany.. To warto??
Jeżeli auto które ma być pacjentem jest zdrowe, dobrze wyposażone i ma zostać u Ciebie to myślę że warto (przy sprzedaży włożonej kasy raczej nie odzyskasz, a ludzie różnie patrzą na swapy). Silnik kupuj jak jeszcze jest w samochodzie, m60b40 z osprzętem w dobrym stanie warty jest ok. 3500-4000zł, skrzynia manualna 6-biegowa to podobne pieniądze. No i te silniki i skrzynie to chodliwy towar.
Chociaż, ja bym poszukał po prostu e32 740i u Niemca - nie chciałoby mi się bawić w przekładki.