Epul myślę że ten zakład nie wie że trzeba podnieść silnik do tej operacji więc żeby potem nie powiedzieli że trzeba zapłacić o wiele więcej za tą wymianę :-)
Epul myślę że ten zakład nie wie że trzeba podnieść silnik do tej operacji więc żeby potem nie powiedzieli że trzeba zapłacić o wiele więcej za tą wymianę :-)
7er
Wczoraj mechatron zapodał przekładnie do mojej Vki i teraz mam kłopocik. Przekładnie oddałem do regeneracji. Mechatron włożył ją jak mu przywieźli. Teraz przy kręceniu kierownica w lewo dużo ciężej chodzi kierownica i syczy bardzo mocno. Czy w przekładni jest jakaś regulacja od przepływu? Poziom oleju jest sprawdzony. W prawo kiera chodzi bardzo płynnie. Moduł podłączony ( wpięty ) Kostka podłączona do serwa.
Co poszło nie tak ??
Jak German to Anna.
Jeżeli syczy, to jest nieodpowietrzona przekładnia albo jakiś brud wpadł w jej kanały. To nie ma nic wspólnego z servotronikiem, którego jak nie ma, to po prostu ciężej się kręci.
Auto na podnośnik i kreć lewo prawo, aż ustanie, jeżeli nie ustanie to przekładnia do rozebrania, niestety.
pozdrawiam Bartek
Ok będziemy jeszcze kręcić może to pomoże. Martwi mnie że to tylko występuje przy kręceniu w lewo. W prawo kręci się płynnie. Jak nie pomoże trzeba się będzie udać do serwisu gdzie regenerowali przekładnię. Zdemontowanie i ponowne wkładanie tej przekładni do v8 to masakra twierdzi mechatron.
Jak German to Anna.
Epul i jak temat?
pozdrawiam Bartek
Temat nie ruszony jeszcze ( brak czasu ). Autko śpi w garażu. Może w przyszłym tygodniu podjadę do serwisu gdzie robili regeneracje przekładni ( kazali podjechać na sprawdzenie)
Jak German to Anna.
Czy ktoś może zna źródło do zakupu kompletu do dołożenia serwotronika? Przekładnia i moduł tylko jest potrzebna, wiązka jak rozumiem jest w każdym aucie?
Przekładnia + moduł, wiązka jest. Wiązki przy przekładni trzeba poszukać, bo jest zawinięta, wiązka do modułu wisi sobie i znajdziesz bez problemu. Źródła do zakupu trzeba szukać samemu.
I poza dołożeniem elementów, nie trzeba niczego kodować itd? Tak jak np tempomat, wsadził, podłączył i śmiga?
Tak (10 znaków)