Kolego a pewien jesteś że to czujnik? a może łożysko. Gdzieś zakładałem temat o ABS i napisałem jak mierzyć sprawdzać i wykluczać,
Kolego a pewien jesteś że to czujnik? a może łożysko. Gdzieś zakładałem temat o ABS i napisałem jak mierzyć sprawdzać i wykluczać,
zmostkuj piny na kostce, jeśli zniknie błąd tzn ze czujnik uszkodzony, tak mi się wydaje
Ostatnio edytowane przez Piciu ; 18-06-2015 o 12:29
Panowie dopóki auto stoi to nie ma zadnego bledu.. Błąd wywala dopiero po ruszeniu.. W inpie sprawdzalem jak czujniki dzialaja to wszystkie maja przypuscmy 5km/h a ten jeden ma ciagle 0km/h . Natomiast jesli odlacze czujnik przy kole to błąd od razu sie swieci po odpaleniu auta.. Z tym łozyskiem/koronką chyba moge wykluczyc bo jakby byla uszkodzona to w pewnym momencie przerwalaby sygnal i zle odczytałby czujnik i by cos tam w inpie pokazywalo a nie ciagle 0km/h?
Kup najtańszy czujnik za ok 100zł sprawdź, najwyżej będziesz stówę w tył. Mi czujnik abs padł 2 km od zakupu/odebrania samochodu. Wjechałem kołem w dziurę i zapaliły się kontrolki, potem raz działa raz nie, aż przestał działać. Kupiłem drugi na szybko przed wyjazdem na wakacje i działa cały czas.
zamowilem DELPHI bo podobno jako jeden z niewielu zamiennikow dziala a nie jest kosmicznie drogi.. Jutro sie wszystko wyjasni :)
Czujnik wymieniony. Wszystko działa jak nalezy. Jednak co lepszej firmy to dziala w naszych e38. Pozdr.
Ostatnio edytowane przez charzun ; 20-06-2015 o 19:27