A w trakcie delikatnego hamowania z predkosci np 100 - 120 km/h drga bardziej czy wrecz przestaje/
A w trakcie delikatnego hamowania z predkosci np 100 - 120 km/h drga bardziej czy wrecz przestaje/
bez zmian raczej. Nie próbowałem dokładnie przy tych prędkościaciach. Raczej nie przestaje.
Ale bez wzgledu na to jakie tarcze miałem było tak samo.
kurde cos z kołami musi byc nie tak...cudów nie ma Jedź na Huntera . Stracisz pół godziny i pare złotych. Niech zrobią test ddogowy no i te cholerne kilogramy na kole niech sprawdza.
wyważanie było sprawdzane. Kiedyś na aucie pomagało, teraz juz nie .
Nie chodzi o wyważanie tylko o ustawienie kilogramów. W jednej e38 jak miałem to kilku wulkanizatorów wyważało te same przednie koła i u każdego inne wartosci wychodziły i u każdego było niby ok a koła dalej biły. Pojechałem do Tomali w Cieszynie i jak założyli na Huntera to miałem na jednym kole 21 kg a na drugim 17kg bicia
Po obkrecali tak opony ,ze po ustawieniu wyszło po około 5 kg czyli idealnie. Powiedział mi ze teraz to nawet nie trzeba ich wyważac i nie bedzie biło bo ustawienie kg jest najważniejsze. Żadne doważanie na aucie ci tego nie da.
Aldik nie kombinuj tylko jedź na Huntera i wtedy pogadamy. Poważnie Ci mówię :)
Kurcze, taki masz przypadek, że ja bym pojechał posprawdzać geometrię. Może ktoś lipnie wszczepił ćwiartę auta. Jak długo masz auto? Wcześniej tego nie było? Przy jakich warunkach to zauważyłeś - zmiana kół, jakieś naprawy, komuś wcześniej auto pożyczałeś?
Ostatnio edytowane przez HTN ; 13-09-2015 o 22:52
Auto mam 5ty rok, nie biło tak oczywiście, zaczęło się hmm w sumie nie wiem kiedy, jakos tak nagle ;) Żadnych kolizji etc. Nie pożyczam auta nikomu.
Humtera zrobie na zimówkach .
Ale jak juz pisałem na 3 kpl opon i 2kpl felg jest tak samo. Więc nie sądze, że to opony.
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 14-09-2015 o 00:14
MIRO napisałem na priv ;)
HTN dodam, że zbieżność zrobiona w lipcu czy sierpniu.
Wziąlem dzisiaj 4 koła zimowe i wybraliśmy u wulkanozatora dwie najlepsze i zrobili test huntera. Niestety nadal drga mimo iż dużo mniej. Założyłem później znów letnie i ... i mniej drga niż wczesniej. Hmm albo mi się wydaje albo co zdejmę i założe koła to jest inaczej !? Raz lepiej raz gorzej !? WTF !?