Pin 23 we wtyczce po środku jak się nie mylę masz sygnał prędkości podawany z licznika. Do sprawdzenia tego sygnału niezbędny jest oscyloskop.
Pin 23 we wtyczce po środku jak się nie mylę masz sygnał prędkości podawany z licznika. Do sprawdzenia tego sygnału niezbędny jest oscyloskop.
wieć sygnał sprawdzony i jest. Dodatkowo sprawdzone z miernikiem w czasie jazdy i wychodzi na to ze wszystko ejst sprawne bo reguluje napięcie podczas jazdy-jest tylko jedno ale. jest ono za niskie aby działał zaworek w przekładni. Dlaczego nie mam pojecia. Na postoju mam 3.85V a przy 120km/h juz tylko 2.1V. Musi byc jakiś problem z oprogramowaniem że wychodzi po porstu nizsze napiecie. barkuje mu jakiś 7V
Są jakieś nowe wieści?
JA wczoraj rozbierałem swój, widze że troszkę się różnią, na obudowie pisze max 6v. Mam dwa czujniki jeden z usa 740 i drugi swój z 730d. Tgen z USA ma w blaszce tej z iglica jedną dziurkę a mój ma dwie dziurki.
Przełożyłem iglice ze swojego z dwiema dziurkami, i odkręciłem trochę zaworek, wyczyścciłem siatkę bo była zapchana (jest ona w przekładni gdzie wchodzi zaworek).
No i po zabiegu mam lżejsze wspomaganie ale stałe, wydaje mi się że musze wkręcić zaworek mocniej.
Zauważyłem że z audi A6 C5 sa takie same zaworki, no jak w większości aut. Więc może udałby się kupić coś taniej i przełożyć wtyczkę
http://allegro.pl/audi-a6-c5-czujnik...498106283.html
Siemanko, tez mam problem z servotronikiem, raz jest raz go nie ma i ciężko się kreci, gdzie ten zaworek znaleźć, może jakiś rysunek video foty. Pozdrawiam.
Broń Masowego Wyprzedzania
Od spodu pod aluminiowa osłoną, przykręcony do przekładni. Od niego do nadkola biegnie przewód z białą wtyczką.
![]()