Jest twarlsze, ale droższe w regeneracji :)
Jest twarlsze, ale droższe w regeneracji :)
Koszty zawieszenia w W220 (jeżeli padnie airmatic) będą wyższe, ale w grubej E38, mamy nivo i edc, które jak padnie też słono kosztuje.
Jezdzilem wieloma mercedesami w220 i w kazdym czulem sie jak miedzy osiemdziesiatka a smiercia.
Dobre auta ale ja nie lubie ich stylu. Wolna skrzynia i wszystko jakies zamulone-stateczne.
Lexus fajnie wyglada ale nie tak fajnie jak e38 :)
Ja kupilbym e38 ale jestem lekko wypaczony i zawsze kupowalem samochody ze znaczkiem smigla bo poprostu najlepiej mi pasuja.
Musisz sam sobie porownac. Przejechac sie i bedziesz wiedzial.
Koszty jak cosik sie spitoli we wszystkich tych autach beda wysokie a nikt ci nie powie kiedy i co sie sypnie.
Pozdro.
Dżuda masz jakiś przykład? Mi też się wydaje, że W220 było oferowane z airmaticiem a w opcji z ABC.
Dzuda jesteś pewien, ze były bez airmatica? Bo mi sie wydaje, ze nie było.
Tzn są jacyś magicy co usuwaja miechy powietrzne i wstawiaja zwykle amortyzatory, ale takie cos nie wychodziło fabrycznie.Masz jakies zrodlo tych informacji? Bo wedlug wszystkich co znam nie było zawieszenia innego jak airmatic i abc.Przeczytałem rowniez cala instrukcje obslugi tego auta i tez nie było mowy i zwyklym zawieszeniu.Moge sie mylic, ale licze, ze podasz zrodlo.
Jak kupowałem swoją oglądałem dwie sztuki bez...
Na 99% w w220 fabrycznie był airmatic albo ABC bez możliwości posiadania tradycyjnego zawieszenia.
W W211 była możliwość posiadania tradycyjnego zawieszenia lub airmatic.
A co do pytania autora tematu - ja bym brał w220 w tym budżecie.
Ostatnio edytowane przez Red_Label ; 13-06-2015 o 15:47