Niestety ale silniki w wersji G pozostana niezmienne:

W wersji 740i znajdziemy 3-litrową jednostkę R6 o mocy 326 KM. W wariancie 750i pod maską pracuje za to V8 z podwójnym doładowaniem o mocy 450 KM. Na koniec zostaje 730d z 3-litrowym turbodieslem o mocy 265 KM. Każde z tych aut może rozpędzić się do 250 km/h. „Setkę” najszybciej osiąga przy tym 750i xDrive – w 4,4 s. Nieco wolniejszą warianty 740i (5,5 s) i 730d (6,1 s). W planach jest również wariant z V12 oraz hybryda, którą będzie można ładować z gniazdka i przejechać na samym prądzie do 40 km.

Tak że nie ma co liczyć na lepszy stan rzeczy niż w serii F - niestety :(

A tak z innej beczki to ostatnio miałem okazje jeździć X6 M50d i powiem Wam że jak będę szukał kiedyś auta to kupie z silnikiem takim jak w tym X6 ( jak nie lubię diesla ten chodzi jak rasowe ///M a w dodatku pali średnio ... 12,5l ON na 100 km

Mało tego pierd... ma takie że wciska w fotel a przy prędkościach około 220-240 nie czuć prędkości (oczywiście w X6) bo gabarytowo niezła krowa

Ma na pokładzie np czytanie (po polsku sms i gazet) mega opcja no i mase elektroniki, w końcu 5 osobowe a nie 4 no i wyrwać dupy łatwiej bo białe i wyżej siedzisz :)

Podstawowa wersja auta cena około 500 tys zł a ta którą jeździłem około 700 tys zł - to było jedyne co mi się w tym aucie nie podobało tak że alternatywa dla 7er jest tylko trzeba okraść ze 4 banki bo w jednym by pewnie tyle nie zajumał :)