Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Kino drogi / Road movies

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    hehe, no tak - kino z "samochodem w tle" (lub z pościgami) a kino drogi to niekoniecznie to samo :). O ile przykładów tego pierwszego mamy na pęczki w wielu gatunkach (np. masa filmów akcji) - o tyle prawdziwy road movie w całości kręci się wokół podróży, co stwarza pewien unikalny klimat. Rozległe krajobrazy, zapadłe (amerykańskie najczęściej) miasteczka, przypadkowe postoje w dziwnych miejscach, itp.

Jak na razie Vanishing Point nie ma dla mnie konkurencji, ale Dirty Mary... też mi się podobał.

@mackaroon - Convoy'u nie znałem - a faktycznie widzę że może być strzałem w 10
    @wolowy - od razu zauważyłem, myślałem że to z okazji tego wątku ;D
    @wojtek - wysłałem PW
    @tristeza - hehe, o Straight Story wiem, tylko jakoś do tej kosiarki nie mogę się przekonać ;)

Od siebie dodam jeszcze dwa dość nowe filmy które nie są kinem drogi ale mają sporo z tego klimatu:

No Country for Old Men / To nie jest kraj dla starych ludzi - reż. Coen Brothers, 2007
    There Will Be Blood / Aż poleje się krew - reż. Paul Thomas Anderson, 2007
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Zaawansowany Użytkownik
    jeśli chodzi o podróż, to polecam Into the wild. piękny film, za dużo z samochodami wspólnego nie ma ale naprawde warty obejzenia :)

Uprawnienia umieszczania postów