Z kompa wychodzi , ¿e masz problem z czunikiem : Prawy ty³
Ja te¿ mia³em tak ¿e raz dzia³a³o raz nie , po jakim¶ czasie przesta³o dzia³aæ wogole. Wymiana czujnika rozwi±za³a problem.
Kupowa³e¶ u¿ywkê czy nowy jaki¶ zamiennik? Czy z ty³u wszystkie s± takie same? Te z zakrzywion± wtyczk± czy na wprost?
Kupi³em nowy zamiennik, cena by³a co¶ ok 50 z³. Przed monta¿em prysn±³em sprayem pod kolor , dzia³a jak narazie ju¿ jakie¶ pó³ roku.
Z ty³u by³ z zakrzywion± wtyczk± jak dobrze pamiêtam.
Mam takowy czujnik w oryginale na trzy piny. W razie W na priv
zamiennik bêdzie git
A w jaki sposób wymieniali¶cie czujnik. Czy trzeba ¶ci±gaæ zderzak? czy da siê to zrobiæ w jaki¶ prosty sposób?
wypina siê same listwy trzeba uwa¿aæ na lakier.
Mi zamienniki za 50 z³ nie chc± dzia³aæ. Przek³ada³em w miejsce gdzie nie dzia³a³ zamiennik oryginalny czujnik i wszystko jest Ok.
A ja chcia³em siê podzieliæ z wami ciekawostk±. Jak siê okaza³o nie dzia³a³y mi dwa czujniki. Jeden z przodu, drugi z ty³u. Przystawi³em ucho nie cyka³y jak pozosta³e. Mia³em je nagrzaæ opalark± i rozkleiæ ale us³ysza³em po nagrzaniu ¿e w ¶rodku co¶ wrze. Czujniki maja po bokach 3 dziurki i przez nie przedmucha³em nagrzany czujnik powietrzem z kompresora. W jednym by³o bardzo du¿o wilgoci.
Oba czujniki po tym zabiegu dzia³aj± idealnie.
Kolejna sprawa to dopatrzy³em siê, ¿e jeden czujnik mam taki z allegro i dzia³a jako ¶rodkowy tylny. Po prze³o¿eniu go na rant b³otnika wywala PDC failure.
Wsadzi³em go na pierwotne miejsce i ¶miga. Inna sprawa, ¿e czujnik inaczej cyka ni¿ fabryczne (wolniejsza czêstotliwo¶æ cykniêæ).
Ostatnio edytowane przez mbmastermx ; 02-08-2015 o 09:44