Albo zu¿yte wa³ki Valvetronic? Modny temat ostatnio w N62.
Albo zu¿yte wa³ki Valvetronic? Modny temat ostatnio w N62.
Ja to sie zastanawiam czy na zapas nie kupic tych walkow.. 10km ode mnie koles mial na handel po 700zl .. Bo jak sie zaczynaja tak sypac to pozniej bedzie problem z kupnem..
U mnie wytar³a siê zêbatka na jednym z wa³ków valvetronica, ale to nie powodowa³o wypadania zap³onów. Podejrzewam, ¿e jak wytr± siê krzywki na tym wa³ku (dro¿sza wersja), albo "koniki" (tañsza wersja), to wtedy zaczyna wypadaæ zap³on.
"Koniki" s± dostêpne jako zestawy naprawcze w dwóch wariantach (nr 16 na TYM diagramie), co sugeruje, ¿e faktycznie problem jest znany BMW ;)
Cylindry nie sa na tym samym rzedzie. Oba walki, raczej nie podejrzewam
Wys³ane z mojego LG-D855 przy u¿yciu Tapatalka
Niestety dzi¶ po wymianie sondy b³ad powróci³. Wczoraj na cieplym zatelepota³o buda ale ¿aden b³ad siê nie zapisa³ i nie wyst±pi³o tak¿e miganie kontrolki. Zastanawia mnie czemu w jednej chwili jest b³ad wyskakiwania na 3 cylindrach z bank 2 oraz jedego z bank 1
Wys³ane z mojego LG-D855 przy u¿yciu Tapatalka
Po wymianie sondy w inpie ju¿ nie wy¶wietla braku sygna³u za katem. Cewki by³y lu¼ne. Nie ma ju¿ b³êdu "reduce acceleration" i nie telepie silnikiem. Tylko nadal wy¶wietla po 20-30km check a po wej¶ciu w Inpê widaæ wypadanie zap³onu. Jedno mnie dziwi. B³êdy kasowa³em jakie¶ 3 razy i minê³o ju¿ z 2000km a w Inpie nie ma zmiany kilometrów przy b³êdzie. Czemu?