Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: PILNE Kłopot z twardymi wężami i wyciekiem z okolic termostatu 750il

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive

Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Zacznij od początku, czy przed zmianą wiska było tak samo?

Pompa powinna dawać strugę na jałowych już całkiem śmiałą po rozgrzaniu i otwarciu termostatu. Może chłodnica zakamieniona, czy jest gorąca całą powierzchnią jak termostat puści. Termostat masz ok, bo inaczej w życiu górna część, gdzie jest czujnik od wentylatora klimy by się nie rozgrzała.
    Zaczeło się od wycieku płynu pod autem po otwarciu maski węże były bardzo twarde i płyn tryskał z okolic pompy. Zamówiłem pompę ale w między czasie zauważyłem ze zbyt późno spina wisko i włacza się wentylator klimy więc zamówiłem wisko (ebey)w Kraju poza aso brak behra zamontowałem przy okazji wyczaiłem ze opaska jest niedokręcona i na krućcu było widać zielony nalot z płynu dociągnołem i wyciek nawet przy dość twardych wężach ustał. Tak jak pisałem pobótowałem z 5/6km wysiadam aby skontrolować węże i tu znowu wyciek i ewidętny balon na wężu dzisiaj to samo po popuszczeniu korka ewidętnie poszło także cisnienie z układu lub zassało go do układu okolic termostatu pompy możliwe że puścił ten wąż którego dociągałem na opasce ale sam wyciek nie wyjaśnia skąd takie ciśnienie w układzie. Pod korkiem czysto płyn czysty olej czysty i go nie przybywa WSKAZÓWKA ZAWSZE W IDEALNYM PIANIE i tylko raz 3 lata temu przy niesprawnym wentylatorze klimy na parkingu wyszła poza pion .Pompa daje normalna strugę na jałowym biegu przy 2 tyś.obr.daje tak mocno że wywala płyn i trzeba zakręcać Dzisiaj znowu odpowietrzałem i wciąż mam wrażenie że wywala spieniony płyn .Chłodnica po osiągnięciu pionu robi się ciepła a po chwili mega gorąca
    Ostatnio edytowane przez kruger32 ; 07-06-2015 o 22:11