Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Wymiana silnika z v8 na r6

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    Osobiscie znam jedna pania ktora to zrobila

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Pani która zmieniała silnik w E65 na mniejszy, a to ewenement ;)

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    Wszystko dla ludzi. Nie kazdy lubie duze gabaryty. Jedno jest pewne, gdybym mial wpompowac w swoj motor 10 kapci to rozwazyl bym podmianke na mniej awaryjna, choc nie wiem czy taki zabieg bylby oplacalny ale napewno przekalkulowal bym to. Przed liftem to chyba nie bylo 3.0? Na allegro wszystko po fl. Swoja droga 6 garow w rzedzie moglo by byc bezawaryjne jak te stare jednostki.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez FAZI Zobacz posta
    Wszystko dla ludzi. Nie kazdy lubie duze gabaryty. Jedno jest pewne, gdybym mial wpompowac w swoj motor 10 kapci to rozwazyl bym podmianke na mniej awaryjna, choc nie wiem czy taki zabieg bylby oplacalny ale napewno przekalkulowal bym to. Przed liftem to chyba nie bylo 3.0? Na allegro wszystko po fl. Swoja droga 6 garow w rzedzie moglo by byc bezawaryjne jak te stare jednostki.
    A myslisz ze zmiana z V8 na R6 wyjdzie taniej? jesli mialoby to byc zrobione dobrze to bez min. "dychy" nie podchodz...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Nowiq
    BMW
    e32
    Idźmy dalej :P Kiedyś słyszałem, że w Białymstoku w e32 zmienili silnik na m20 i na 4 biegu samochód zwalniał :) Tak sobie jakaś Pani zażyczyła.

Początkujący Użytkownik Awatar viptrans24
    BMW
    Bmw e65 3.0i
    Ja osobiście rozważałem taki swap przy zakupie samochodu , znalazłem piękne 735 przed liftem z padniętym silnikiem , rozejrzałem się za silnikiem , policzyłem i stwierdziłem ze wszystko będzie super . Jednak po konsultacjach z panami z Kliniki BMW oraz 2 mechaników w Łodzi okazało się że taki swap będzie bardzo drogi i nie wiadomo jak w to wszystko finalnie wyjdzie . Oc\zywiście wszystko to kwestia ceny samochodu oraz części do przeróbki , ja po przeliczeniu roboty plus klamotów plus auta wyliczyłem tyle co całe auto w originale .
    to było jakiś rok temu ale powiem ci ze na pewno cała wiązka jest do wywalenia , rożni się też skrzynia biegów . Tak ogólnie to polecam poradzić się w jakimś dobrym warsztacie , z tego co słyszałem to Klinika BMW bardzo dobrze ogarnia temat swapów ,ale mimo to panowie nie chcieli się podjąć takiej podmianki .
    Skończyło się tak że kupiłem sobie 730 benzynke polifta i jestem zadowolony , moc wystarczająca w 100 % pali mi tyle co E klasa z silnikiem 2.3 .
    Oczywiście jak przy każdym aucie było i jest kilka mankamentów do podszykowania ale ogólnie petarda :) albo znajdź kogoś kumatego albo poświęć troche czasu i przekopuj internet , ja szukałem 3 miesiące ale wydaje mi się ze było warto

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    Ja nie szukam, nie chce swapowac, nie mam nic do zarzucenia swojej fałósemce. Temat raczej poglądowo i jako ciekawostka... jak to jest zeswapowac tłuściocha a nie tylko same e30 i e36 swapuja :)