Tak,tak Przód 245 to 245 mm i tu jest z przodu wtedy 2,5 cm szersza felga i tu się własciwie nic raczej nie zmieni pomiędzy tymi stylingami 94 a 95. No może jakieś 0,5 cm .
Dlatego domniemam ,że jeżeli Aldik ma 2cm dystans z przodu na stylingu 95 to na stylingach 94 2,5 cm dystans da optycznie ten sam efekt i nie powinno nic obcierać. To by było tyle jeżeli chodzi o przód a tył jezeli na stylingu 95 jest opona 275 czyli szersza o 3cm od 245 co daje 1,5 cm na każdą krawędź koła i jest dystans na takim kole 2 cm tak jak ma Jaro i nic nie obciera więc na stylingi 94 spokojnie można wtedy założyć dystans 3,5 cm. Jaro jedynie napisał ,że 2,5 cm dystans przy oponie 275 powodował obcieranie i to mnie zastanawia czy na stylingach 94 która mimo wszystko ma 8 cali i oponę 245 dystans 4 cm nie spowoduje efektu obcierania ? Tu jest martwy punkt i chyba metoda prób i błędów tylko rozwiąze ten problem. Chciałem mieć szeroko pod samą krawędź i uniknąc ewentualnej odsyłki i wymiany dystansów na węższe u sprzedawcy no ale chyba mnie to nie minie, ale jak nie spróbuję to się chyba w inny sposób nie dowiem. Może ktoś jeszcze coś wnoszącego do tematu napisze. :)