No, całkiem miłe autko :)
tylko to CD nakleił bym na oba zderzaki :) jak lans to cała gęba![]()
No, całkiem miłe autko :)
tylko to CD nakleił bym na oba zderzaki :) jak lans to cała gęba![]()
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
No z tym CD to się wiąże jeszcze jeden zabawny wątek:
zielony jestem w temacie więc nie miałem pojęcia co to znaczy, byłem napalony ostro na samochód ale zobaczyłem to CD i pierwsze co mi przyszło na myśl to że to jest kod kraju z którego jest rzeczony ambasador :D. No to dawaj - wikipedia kody krajów...a tam..CD - Democratic Republic of Congo...może nie będę kontynuował opisu tego co sobie później w związku z tym wyobraziłem odnośnie wnętrza samochodu bo znowu jakieś czerwone napisy dostanę do posta, może zostawię to Wam. W każdym razie mądrzejszy i starszy kolega wyprowadził mnie szybko z błędu ;).
Pamietam ja z aukcji. Byla w bardzo dobrej kasie. Jedna z najtanszych.
Ladne autko i jak sie postarasz bedzie w pelni sprawne :)
Powodzenia.
Tak prułeś japę na to auto :) a to jedno z ładniejszych E65 jakie tutaj widziałem...na fotkach oczywiście hehe...kolor super...Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Dobra - mamy klimatyzację - koniec jazdy z otwartą szybą i spoconymi plecami :). Kosztowało 200+vat. wyrwana była rurka za silnikiem, udało się ogarnąć bez opuszczania silnika. Mam też działające w pełni lewe lusterko - tak jak pisałem ktoś władował tam jakiś dziwny wkład od nie wiadomo czego, kupiłem orginalny podgrzewany + fotochrom, niestety przyuważyłem że w prawym płyn opada :D no nic - najwyżej nie będzie tam ściemniania :). Kupiłem też żarówki do "okularów" - postojówek jak tylko temperatury delikatnie odpuszczą postaram się wymienić tę spaloną żarówkę. Kolejne w planach - wymiana oleju w skrzyni. I tutaj pytanie:
Czy ktoś kojarzy niejakiego pana Wieczorka z Tarnowa? Wszyscy w okolicy go polecają jeżeli chodzi o automaty i pewnie też skorzystam z jego usług więc pytanie czy mieliście może z nim do czynienia?
Na koniec zostawiam checkengine i wymianę oleju w silniku, ewentualnie jeszcze świec w zależności co tam komputer pokaże.
Na razie jeżdżę delikatnie, jakoś nie pasuje mi agresywna jazda do tego auta, tak sobie płynę 60-100 i doceniam ciszę i komfort :D Nawet jak dzisiaj odkryłem tryb Sport to pociągnąłem ją konkretnie tylko na jednym biegu na próbę żeby zobaczyć jak to jest :D. Ale potem znowu komfort i płyniemy :P Nawet jakiś chłopaczek w oplu astrze mnie dzisiaj śmignął bo chyba mu się nie podobało że jechałem 70 przez miasto, w audiczce bym mu nie darował a tutaj po prostu nie wypadało się zniżać :D.
Nie brakuje Ci na pewno odwagi. Nie napisałeś za ile udało Ci się go kupić. Bo szpachla i te wszystkie mankamenty = mega rabat.
Tak jak już wszystko doprowadzisz do kultury i usiądziesz z kartką papieru aby to wszystko podliczyć to zrobi się niezła sumka.
Co do ubezpieczenia to te FULL nie dotyczy AC. OC będziesz miał do końca jego trwania.
AC nie przechodzi na nowego właściciela.
No wyszło niecałe 30 ze zrobieniem klimy i kilku innych drobnych rzeczy, rejestracją i ubezpieczeniem (bo okazało się że aktualne opłacone miało tylko pierwszą ratę - czyli do końca czerwca). Z tym, że kilka rzeczy może niepotrzebnie spanikowałem - np odnośnie "szpachli na lusterku", dzisiaj zostałem wyprowadzony z błędu - to nie szpachla tylko aluminium się tam utlenia bo gdzieś było zadrapanie i dostała się woda czy coś, więc przeczyszczę to i pomaluję sobie na czarno. Biały dym jak pisałem to nie były uszczelniacze bo po powrocie do domu już nie było tego efektu i nie ma go do tej pory. Co do szpachli czy tam malowania tak jak pisałem w zupełności mi to nie przeszkadza zwłaszcza, że jest to zrobione dobrze i orginalnym lakierem (potwierdzone przez zawodowego lakiernika - sąsiada), co innego gdyby to było auto za 100-300k i to nowe to wtedy bym nie odpuścił.
Co do rzeczy, które zaobserwowałem ostatnio - wydaje mi się, że ubyło około 200ml płynu chłodzącego - na razie dolałem i obserwuję, poczytałem trochę i wiem już o sławnej rurce, jednak odkręciłem wczoraj osłony żeby podglądnąć rzeczoną dziurkę i jest sucha bez śladów zacieków czy czegoś podobnego więc na razie tylko obserwuję, znalazłem 2 lub 3 węże które są "spocone" więc przy najbliższej wizycie u mechanika poproszę go o sprawdzenie. Podpiąłem też dzisiaj kabelek i znalazłem kilka błędów, praktycznie jakieś bzdety, tylko w silniku mam takie coś:
PO343 wysokie napięcie w obwodzie czujnika A położenia wałka rząd 1 lub...
PO420 sprawność katalizatora za mała bank 1
PO491,PO492 Niewystarczający przepływ w dodatkowym systemie doprowadzania powietrza rząd 1,2
Z tego co poczytałem to trzeba będzie sprawdzić sondy w katalizatorach a jeżeli są ok to pewnie katalizator do wymiany
te ostatnie to też raczej nic wielkiego, natomiast nie wiem co może być przyczyną PO343 jeżeli ktoś wie o co kaman, to wdzięczny za info będę no chyba, że powinienem założyć nowy wątek? Jak to robicie tutaj?
Ja nigdy nie zrozumiem takiego podejścia do sprawy. Kupić najtańszą dostępną 7er, a później wozić się po mieście w glorii i chwale. Pal licho, że ekran czerwieni się od błędów - kto to widzi? Mam E65! Dlatego jak widzę 7er od razu widzę twój przykład, bo wiem jak Polacy kupują auta okazje. Mój kumpel kupił ostatnio też, ale 5er E39. Teraz wymienia cały środek, bo zajechany w k... Do tego maska inny kolor, próg caly do wymiany, zderzaki niespasowane, błotniki nie są równo z maską, gdzieś olej się sączy. Teraz dołoży do tej i pytam się. Nie lepiej było poczekać, uzbierać i wybrać spośród droższych, bardziej zadbanych niż tak rzeźbić?
Ostatnio edytowane przez IceMan11 ; 16-06-2015 o 16:47