Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Xenon / zarnik

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar charzun
    BMW
    E38
    Blog
    1

Post Xenon / zarnik

Potrzebuje kupic zarowke/zarnik/xenon poniewaz przestal swiecic.. Podmienialem przetwornice itd i padlo na zarnik..
    Polecicie mi jakas aktualna aukcje z dobrym tanim zarnikiem? Barwa to 6000k

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds

Spokojnie kupuj najtańszego chińczyka z allegro :) Tylko kup 3 sztuki, bo zdarzają się felerne, które tylko błysną i od razu się przepalają, a po co dwa razy zamawiać. A jak już na początku zadziałają, to będą działać długo. Jeżdżę na takich odkąd mam to auto i nic się nie dzieje, świecą bardzo dobrze, kumpel w e46 już chyba 4 lata na nich jeździ i dalej świecą, nie ma sensu przepłacać ! O ile w przypadku ważnych podzespołów auta nigdy nie idę w taniość, tak jeśli chodzi o żarówki nie ma potrzeby kupować niczego droższego. I kup koniecznie NAJTAŃSZE, bo czy za 15 czy za 70 zł to jest dokładnie taka sama część. NP. http://allegro.pl/d2s-6000k-zarowka-...088763288.html
    Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 04-06-2015 o 19:26
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Zaawansowany Użytkownik Awatar Yacek
    BMW
    E38 730D 10/1999
    Cytat Zamieszczone przez BsijZabsij Zobacz posta
    Spokojnie kupuj najtańszego chińczyka z allegro :) Tylko kup 3 sztuki, bo zdarzają się felerne, które tylko błysną i od razu się przepalają, a po co dwa razy zamawiać. A jak już na początku zadziałają, to będą działać długo. Jeżdżę na takich odkąd mam to auto i nic się nie dzieje, świecą bardzo dobrze, kumpel w e46 już chyba 4 lata na nich jeździ i dalej świecą, nie ma sensu przepłacać ! O ile w przypadku ważnych podzespołów auta nigdy nie idę w taniość, tak jeśli chodzi o żarówki nie ma potrzeby kupować niczego droższego. I kup koniecznie NAJTAŃSZE, bo czy za 15 czy za 70 zł to jest dokładnie taka sama część. NP. http://allegro.pl/d2s-6000k-zarowka-...088763288.html
    gratuluje toku myslenia. tak kupujesz tez samochody ? wybierasz trzy najtansze oferty na allegro i zostawiasz ten najmniej schrupialy zostawiajac pozostale na wypadek jak sie ten pierwszy rozkraczy ?

moja rada: w zaleznosci od budzetu kup GE, philipsa lub Osrama, najlepiej w sklepie niedaleko. GE sa bardzo przyzwoite. No i masz gwarancje. w razie czego zareklamujesz.
    E38 730D 10/1999 ORIENTBLAU Niestety nie jestem milionerem gazownikiem, jeżdżę dieslem...

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez Yacek Zobacz posta
    gratuluje toku myslenia. tak kupujesz tez samochody ? wybierasz trzy najtansze oferty na allegro i zostawiasz ten najmniej schrupialy zostawiajac pozostale na wypadek jak sie ten pierwszy rozkraczy ?

moja rada: w zaleznosci od budzetu kup GE, philipsa lub Osrama, najlepiej w sklepie niedaleko. GE sa bardzo przyzwoite. No i masz gwarancje. w razie czego zareklamujesz.
    A umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem wyraźnie na czym można oszczędzić, a na czym nie. Za żarówki delikatnie lepiej świecące nie będę płacił 400-500 zł zamiast 30 zł :D Co oczywiście nie tyczy się innych podzespołów auta, jak części do silnika czy do zawieszenia - bo te zawsze kupuję z najwyższej półki. Gdzie można, tam można. Ale najlepiej od razu powiedzieć że mam głupi tok myślenia... bez odbioru.

Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    Możesz kupić u http://www.alltech24.pl/p565,zarnik-...ka-ksenon.html dokładnie chodzi o żarnik z linka i sklep. Jest to sklep usera z bmw5er.pl, a jeśli chodzi o te żarniki to parę osób z forum kupowało u niego i chwalili sobie. Jakby co z reklamacją tez nie powinno być problemu.

PS nie mam w tym żadnego interesu, po prostu na 5er chwalili te żarniki.
    Żarnik za 50 zł a za 15 zł to jedno i to samo tylko w innym opakowaniu - "schweinerschlaffer" zamiast "bergmannbaum" :) Jak już iść w taniość, to w taniość. Co do kolegi wyżej, który napisał o pojedynczym błysku sam to również napisałem, dlatego przezornie kupiłem 3 i koledze doradziłem to samo.
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728i 10`1998
    A ja się nie zgodzę. Kup coś markowego, bo różnice są znaczne jeśli chodzi o liczbę lumenów. Można sobie na YouTube obejrzeć różnice miedzy chinolem a np oryginałem Philipsa. A to właśnie ilość LM decyduje o jasności świateł.

BMW
    E38
    Blog
    1
    Oki dzieki chlopaki za info, kupie jedna z tych trzech marek i zamontuje od razu pod sklepem zeby w razie czego od razu oddac.. :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728i
    Blog
    1

ja dodam ze tez mam załozone te za 15zł , kupiłem trzy i jedna mam na zapas a te dwie świeca juz dwa lata , i nic sie nie dzieje . ale wiadomo jak o z chinolami - zalezy jak sie trafi ;-)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Raz kupiłem "pokemony",po odpalenu był pojedyńczy błysk.Szybko kupiłem osramy i jest spokój dwa lata.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    tez nie raz zakładałem chinola i nie widze różnicy.

BMW
    E38
    Blog
    1
    Zobaczymy co maja u mnie w sklepie jak ceny kosmos to poczekam i zamowie ze 3 chinole ;)