witam mam problem z bmw.jechalem autem nagle obroty zaczyly falowac po czym weszly na max na jakies 15sek i zgasl,na bank to nie wina turba,oleju w silniku bylo sporo za duzo,blad tylko 4b90,pompa w zbiorniku chodzi jak ktos chce mam filmik
witam mam problem z bmw.jechalem autem nagle obroty zaczyly falowac po czym weszly na max na jakies 15sek i zgasl,na bank to nie wina turba,oleju w silniku bylo sporo za duzo,blad tylko 4b90,pompa w zbiorniku chodzi jak ktos chce mam filmik
Ostatnio edytowane przez raptus e32 ; 31-05-2015 o 08:34
oleje w slniku było sporo za dużo...........????
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
tak jakies 4 litry ponad stan,domyslam sie ze ropa,czy mozliwe aby wtryski tak laly i do tego dpf?
No to po silniku chyba, dostał pewnie samozapłonu
to nie wina turbiny,silnik zgasł i nie wyciagnal oleju z misy,silnik chodził na max obrotach jakieś może 10sek,auto ma dpf nie wyjechało na trasę przez ostatnie pól roku,teraz odpala i chodzi tylko na samostarcie noi blad jak pisalem 4b90 ciśnienie przy rozruchu to okolo 250
możliwe ze przez wtryski?lały ropę do oleju nad stan wyssało odmą?
możliwe , generalnie cały układ wtryskowy do sprawdzenia. Zmiana oleju i filtra to oczywistość.
posiada dpf i tak jak pisałem ostanie pół roku tylko miasto około 10km dziennie,olej zmieniony,zawór odmy wymieniony,swiece tez bo 2 byly spalone, turbina jak pisałem wcześniej jest sprawna,auto odpala i chodzi tylko i wyłącznie na Plaku czy samostarcie
noi dpf nie ma nic do nie odpalania,chyba ze byłby zapchany a ze go sprawdzałem i płukałem wiec jest ok