-
Zaawansowany Użytkownik
monitor
Mam pytanie, czy monitor mk1 od wersji ang jest taki sam jak w wersji eu? Choodzi mi o sam monitor. Umarl u mnie i musze kupic, a znalazlem od wersji UK i pytam na wszelki gdyz wydaje mi sie ze nie powinno byc problemow....
-
Super Moderator
Sam monitor jest taki sam (obudowa nie podejdzie) ..... ;) i jest od MK2 ;D
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie mialem czasu sie pobawic odrazu ale przez weekend znalazlem chwile i.... moze ma ktos pomysl o co cho...? Padl mi monitor (mkI) (umarl nagle calkowicie), zakupilem monitor od wersji ang ktory jest 100% sprawny (mkII), kupilem go wraz z ramka z ktorej go nie wyciagalem, ale do niego dochodzi jedna kostka i po podpieciu jej.... robi sie monitor jasny (tzn podswietlony) (Artur widziales) ale nic nie wyswietla.... i teraz mam pytanie, gdzie mozna szukac przyczyny takiego stanu rzeczy.... Czy ma znaczenie ze to jest mkII a byl mkI (chodzi mi o sam wyswietlacz). Gdzie mozna szukac jeszcze zaniku sygnalu?
-
Super Moderator
Rozebrałeś go do takiego stanu czy nadal w zetawie podpinasz ???
-
Zaawansowany Użytkownik
W zestawie, poniewaz wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia (jedna kostka dochodzi)
-
Super Moderator
Może jest różnica w pinach ... u mnie na instalacji MK2 od angola działało i działa na 16:9 .....
...a może problem w tym ,że to MK1 ???
-
Zaawansowany Użytkownik
Le porownujac monitory wygladaja tak samo! :(
-
Zaawansowany Użytkownik
Mozliwe by trzeba bylo programowac ten nowy monitor? Jak yslicie, bo ktos mi tak powiedzial.... A jak tak, to gdzie to mozna zrobic i jaki moze byc koszt?
-
Super Moderator
Czy jest pewność ,że piny są te same w MK1 i MK2 ?? Może tam szukać odpowiedzi ....
-
7er Freak
...cos jest nie tak. Monitor ma 2 gniazda i 2 wtyczki powinny wejsc. jedna wtyczka to sterowanie i-bus, tape a druga to wlasnie obraz. Kolego badz tak mily i rozpisz kolory kabelkow z wtyczki i poszukaj czy tam nie ma przypadkiem gdzies drugiej
Uprawnienia umieszczania postów