Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: wyciek oleju w e38 728ia

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008

wyciek oleju w e38 728ia

witam wszystkich!! W³a¶nie zauwa¿y³em ¿e po wyje¼dzie auta z gara¿u pojawi³a siê plama oleju pod autem. Nie jest to du¿a plama ale pod spodem widaæ ¿e s± ma³e kropelki od strony kierowcy przy lewym kole przy tym plastiku zakrywaj±cego silnik. W zwi±zku z tym mam pytanie poniewa¿ nie znam siê za bardzo na naprawach itp wiêc mo¿e kto¶ z was zna jakiego¶ dobrego mechanika z Zielonej Góry lub okolic lub mo¿e mieli¶cie podobny problem wiêc prosi³bym o jak±kolwiek rade. Pozdrawiam Mariusz

My¶lê ¿e skoro wyciek nie jest du¿y to na spokojnie mo¿esz zanurkowaæ pod auto i spróbowaæ wypatrzeæ gdzie to cieknie. Os³ony plastikowe dasz radê bez problemu zdj±æ, wystarczy powykrêcaæ ¶rubki trzymaj±ce na krawêdzi os³ony. Jak zlokalizujesz wyciek bêdzie mo¿na co¶ wiêcej powiedzieæ i mo¿e skierowaæ do konkretnego specjalisty :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740d
    Sk±d
    ddz
    Z tej strony zazwyczaj cieknie wspomaganie i chyba jest to dosc czeste zjawisko

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    Uda³o mi siê sci±gn±æ os³one plastikow± która zabezpiecza od do³u silnik i za bardzo nie widaæ miejsca z którego by³by widoczny wyciek ale najprawdopodobniej wycieka gdzie¶ z we¿yka od wspomagania poniewa¿ zauwa¿y³em ze zbiorniczek jest prawie pusty. i te wê¿yki co id± od niego s± jakby wilgotne. Mysla³em ¿e mo¿e olej jest zbyt rzadki bo zalany zosta³ niedawno pe³nym syntetykiem i cieknie w³a¶nie która¶ z uszczelek ale najprawdopodobniej bêdzie to chyba zwi±zane ze wspomaganiem.

Je¶li masz podej¿enia ¿e to cieknie wspomaganie to zobacz od strony zbiorniczka czy ten taki pleciony w±¿ nie jest mokry. Mi w³a¶nie on ciek³ i po nim skapywa³o od spodu. Wymieniony i jest git. Mo¿e u Ciebie te¿ wypracowa³ swoje i trzeba go po prostu wymieniæ :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    witam ! By³em dzisiaj u mechanika i okaza³o siê ¿e w±¿ od zbiorniczka wspomagania jest juz sparcia³y i stamt±d w³a¶nie ucieka p³yn. I teraz pytanie do Was drodzy koledzy czy jest mo¿liwo¶æ kupna jakiego¶ zamiennika czy zostaje ASO ??? Bo z tego co widzia³em to na koñcu wê¿y s± zbrojenia metalowe i obawiam siê ¿e zostaje tylko ASO. PZDR

Mo¿e dasz radê siê dowiedzieæ który to dok³adnie w±¿ Ci cieknie. Jakby co to mam w±¿ o nr 32 41 1 093 396 nówka z ASO do sprzedania. Kupi³em , a okaza³o sie ¿e mam inny wiec je¶li by Tobie pasowa³ to siê dogadamy ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    E38 728i
    Sk±d
    Szczecin
    Witam. MIa³em identyczny problem. Widzê ze to czesty przypadek ale trzeba siê z tym liczyæ bo przecie¿ z czasem materia³ sparcieje a auta maj± minimum 7 lat juz :) Okaza³o siê w³a¶nie ¿e sparcia³y oba wê¿e od zbiorniczka wspomagania. Wymieni³em wszystko 2 wê¿e + zbiorniczek bo te¿ nie by³ w zbyt dobrym stanie. Koszt 600 PLN w ASO.

Pozdrówka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    witam! Damias a powiedz mi czy w ASO jak podam nr VIN auta to podadz± mi numer wla¶nie tego wê¿a ??? Ja chyba wymienie dwa bo z teg oco widzia³em to oby dwa s± jakie¶ przepocone. Wczoraj te¿ wymieni³em dwa paski klinowe bo tamte ju¿ lata moment grozi³y zerwaniem. Jutro zadzwonie do ASO i sprobuje siê dowiedzieæ o nr tych we¿yków, jak bedziêsz mia³ w³a¶nie ten który potrzebuje to bedziêmy negocjowac hehe ;) pozdrawiam

DOk³adnie tak. Jak zadzwonisz do ASO to po VINie dowiesz siê jakie masz wê¿e u siebie od wspomagania. W razie czego na jednym trochê zaoszczedzisz ;)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •