Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Wyciek p³ynu ch³odniczego

Vip Vip Awatar dealer25
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Wa³cz

Post Wyciek p³ynu ch³odniczego

WItam
    Ostatnim czasem zaobserwowa³em palmki p³ynu ch³odniczego w gara¿u, auto odstawi³em do znajomego mechanika. Po wstêpnej diagnoza zosta³ wymieniony w±¿ od zbiorniczka wyrównawczego bo sie poci³, ale nic to nie pomog³o bo dalej ciek³o. Pozniej zosta³ wymieniony zbiorniczek wyrównawczy, dalej nic nie pomog³o. Postanowi³em sam zdiagnozowaæ wyciek po¶ci±ga³em wszystkie os³ony z góry, zdemontowa³em filtr powietrza, dolne os³ony, powyciera³em wszsytkie wêze . Przyszed³em nastêpnego dnia z rana i po wstêpnych oglêdzinach prawdopodobnie jest wyciek z we¿a który by³ wymieniony na samym pocz±tku pod termostatem. Jesli w±¿ jest nowy wiec czy jest mo¿liwe ze uszkodzi³ siê wtyk na obudowie termostatu? Czeka mnie wymiana pompy? ....czy jest to skomplikowane? poradzê sobie sam?i czy kupowaæ zamiennik?? tylko jakiej firmy?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    e65
    Sk±d
    katowice
    mia³em identyczny problem jak ty ok tygodnia temu!!! mechanik te¿ szuka³ i szuka³ wymieni³ wa¿ który idzie od pompy wody bo siê poci³, wymieni³ uszczelkê z pompy wody! odda³ mi auto i dalej ciek³o!!! okaza³o siê chyba ¿e to znana RURKA!!! jutro bêdê wiedzia³ wszystko...wiêc jak ci mogê poleciæ daj to lepiej jakiemu¶ fachowcowi ¿eby ci dobrze sprawdzi³ bo utopisz kasê tak jak, na wymienianiu wszystkiego co nie potrzebne tak jak ja...

Vip Vip Awatar dealer25
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Wa³cz
    Cytat Zamieszczone przez kamil86 Zobacz posta
    mia³em identyczny problem jak ty ok tygodnia temu!!! mechanik te¿ szuka³ i szuka³ wymieni³ wa¿ który idzie od pompy wody bo siê poci³, wymieni³ uszczelkê z pompy wody! odda³ mi auto i dalej ciek³o!!! okaza³o siê chyba ¿e to znana RURKA!!! jutro bêdê wiedzia³ wszystko...wiêc jak ci mogê poleciæ daj to lepiej jakiemu¶ fachowcowi ¿eby ci dobrze sprawdzi³ bo utopisz kasê tak jak, na wymienianiu wszystkiego co nie potrzebne tak jak ja...
    ja rurkê mia³em juz robion±....

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Cytat Zamieszczone przez dealer25 Zobacz posta
    ja rurkê mia³em juz robion±....
    Dealer, sprawd¼ dok³adnie ten wyciek, oby nie okaza³o siê ¿e ori rurka ju¿ podziêkowa³a. Zreszt± wiesz gdzie poleci woda w razie awarii wiêc obserwuj 'dziurkê'.

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar dealer25
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Wa³cz
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Dealer, sprawd¼ dok³adnie ten wyciek, oby nie okaza³o siê ¿e ori rurka ju¿ podziêkowa³a. Zreszt± wiesz gdzie poleci woda w razie awarii wiêc obserwuj 'dziurkê'.
    sprawdzi³em to na samym pocz±tku :) tam jest sucho poza tym na tej rurce zrobi³em tylko 25 tys, dziwi mnie ze ten wtyk sie uszkodzi³ pod termostatem bo tam ewidentnie jest mokro, pompa by³a wymieniana 2 lata temu razem z rurk±

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e65
    Sk±d
    Legnica
    nad pompa wody jest trojnik jeszcze, moze tam gdzies ucieka i zalewa pompe.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    Sk±d
    LU
    Sprawdz czy z dziurki na pompie nie leci.

Podobne w±tki

1. wyciek p³ynu ch³odniczego e38
    Przez Darek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 20-10-2015, 11:45
  2. [silnik] e65 760 v12 n73 wyciek p³ynu ch³odniczego rurka pomiêdzy g³owicami MASAKRA
    Przez IMPEX1950 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 04-04-2014, 22:45
  3. E32 Wyciek p³ynu ch³odniczego M70
    Przez Lucash w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 17-03-2014, 23:19
  4. Odpowiedzi: 47
    Ostatni post / autor: 15-03-2014, 11:33
  5. ubytek p³ynu ch³odniczego
    Przez daber w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 26