Gdybym miał sekwencję to pewnie spalanie już dawno by zostało zmniejszone. Nie mając sekwencji wycieczka do dowolnego warsztatu zajmującego się LPG kończy się ofertą założenia sekwencji za 2500-3500. Tak jakby historia świata zaczęła się w dniu wynalezienia sekwencji :) Cały ten temat został założony żeby skonfrontować z innymi moją opinię na temat opłacalności takiej inwestycji.Zamieszczone przez ariusz
27 * 1,62 = 43,74 zł.Zamieszczone przez ariusz
43,74 / 3,87 = 11,3 l/100km.
Chyba mi nie powiesz, że M30B35 spali w mieście w korkach 11 litrów...
W mieście czyli w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Szczecinie, Gdańsku, Wrocławiu i innym o podobnym zaludnieniu a nie w Radomiu, Płocku, Opolu czy Kołobrzegu :)
Zresztą dyskusja jest bezprzedmiotowa, gdyż nie zakładałem gazu - był w aucie gdy je kupiłem. Gdybym założył za własne pieniądze i byłoby spalanie na poziomie 27 to ostro bym się zdenerwował i jeździłbym do gaziarza z reklamacją do skutku.
a ja bym kupił - widziałem wnętrze silnika po takiej eksploatacji przez dłuższy okres czasu i nic szczególnego mu nie było. Jak pisałem wcześniej opinia potwierdzona przez fachowców w szlifierni.Zamieszczone przez ariusz
P.S. Z racji ocieplenia spalanie spadło mi do 25 podczas "jazdy" (stania?) po Wrocławiu. ;)

Odpowiedz z cytatem