Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: Sekwencja - rzeczywiste spalanie

Zaawansowany Użytkownik
    Moja 728 z 2001 roku na sekwencji Bigasa pali po miescie praktycznie ciagle ok 27-29 litrow gazu i powiedzialem sobie ze to ostatnie auto z gazem. Za instalke wywalilem jak prawie za prinsa w Polsce i bylem juz u wielu fachowcow lacznie z bardzo polecanym gosciem z wawy co specjalizuje sie praktycznie w bigasie jak bylem w POlsce i nic nie pomoglo. PO trasie do Polski srednio 160-180 spalala ok 18 litrow. Ostatnio wiecej jezdze na benzynie niz na gazie bo wychodzi tyle samo a nawet mniej. I jak tu sie dopiero nie wkurzyc :razz:
    MOJE CAR AUDIO W E38
    http://forum.7er.pl/moje-skromne-car...db6b8239#44995 I ciagle trwaja ulepszenia.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    ale i tak wiesz Jarku czemu!!! :D :D :D

jak nie pogonisz jej to pokombinujemy.

spalanie powinno byc przy 2.8 :
    trasa 120-140km/h 10-11 litr lpg
    trasa 160-180km/h 12-14 litr lpg

miasto 20-25 litr lpg max (bardzo krotkie trasy,korki,swiatla)

mieszany 14-17 litr lpg.

dane oparte na wlasnym doswiadczeniu,najmniejsze spalanie zanotowane 8.7 litra lpg
    max predkosc 100 km/h niemiecka autostrada-kobieta kierowca ;D
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    Skalpel może pokażesz mi jak masz tego Blosa u siebie wsadzonego gdyż sam chce go zamontowac.... jak coś to daj znac na PW to byśmy się umówili i wymienili uwagi i zobaczył bym jak co tam trzeba po zakładac...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    z czystej ciekawosci.

Słyszalem dwie opinie ny BLOSa. są rozbieżne. Jeden mówi, ze to faktycznie dziala, bo dzieki temu gaz jest idealnie mieszany z powietrzem, a roznica w jezdzie jest spora natomiast druga osoba mowi, ze to jest guzik warte.

Chetnie rowniez zobacze jak to wygląda.
    per aspera ad astra

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    no niestety... Moja 7er przejdzie teraz testy z Blosem... wiele czytałem na temat blosa i jego montażu.. jednak na żywca nigdy tego nie widziałem.... Dla mnie najważniejsze to oddławic benzynę gdyż czasem mam ochotę po naciskać prawy pedał do oporu. Mam chyba założony antywybuch przed przepływką więc ryzyko spada do minimum... no ale czas pokaże...

Początkujący Użytkownik
    mialem blos w oplowskim c20xe (16v 150KM), roznica znaczna, samochod odzyskal ciag na gazie, praktycznie tak samo szedl jak na benzynie. spalanie troche sie rozciagnelo tzn w trasie zaczal palic mniej a w miescie wiecej. co do stanu samochodu, wszystko bylo ok moze nie mierzone na hamowni ale przyspieszenia zachowane tak jak fabryka przykazala ;) .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    Cytat Zamieszczone przez andrzejd
    mialem blos w oplowskim c20xe (16v 150KM), roznica znaczna, samochod odzyskal ciag na gazie, praktycznie tak samo szedl jak na benzynie. spalanie troche sie rozciagnelo tzn w trasie zaczal palic mniej a w miescie wiecej. co do stanu samochodu, wszystko bylo ok moze nie mierzone na hamowni ale przyspieszenia zachowane tak jak fabryka przykazala ;) .
    O, 2:1 na korzyść blosa :))
    per aspera ad astra

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    VW :]
    2.0SEH i C20XE piękne silniki oplowskie. W Kadziach zamiatają asfalt ;) Kolega w kadziu po SEH'em ma BLOSA i chwali sobie. Chyba to zależy od budowy silnika.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Panowie miałem blosa w 525i,coś niesamowitego jak to auto chodziło,kol. mi zamontował,tak się udało ,że od razu wszystko działało [bez strojenia,czasem są problemy ustawić spalanie]mniejszą śruba od 0 chyba 1,5 obrotu i dużą już nie pamiętam i tak jeżdziłem dwa lata ,aż do sprzedania,do tego wydajniejszy parownik HMVL do 250 KM,nigdy nie strzeliło nic w przepływke ,żadnej zwężki nie było jak to w starszych generacjach bywało,szło to jak opentane ,pełna moc,oczywiście musi być do tego stożek,mało oddzielony od komory silnika[chodzi o ciepło motoru],tyle ,ze musi być metalowy kolektor w razie "w" jakby coś gichnęło,poza tym jak mówie 'diabelski ' wynalazek,nie wdrożony do serii ponieważ ,ma za dużo chyba CO2 na wydechu.polecam,gdyby tak można było na każdy cyliner dać taki gażnik,co by to się wówczas działo.pzdr.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    a gdzie miałeś montowany ten Blos? miedzy przepustnica a przepływka? czy może przed przepływka?

Uprawnienia umieszczania postów