Kolego z tego co wiem to gdzies z boku jest jeszcze oring jakis ale nie wiem od czego. Poprzedni wlasciciel mi przekazal ze ciekl olej z boku gdzies, oring kilka zl a robota 450. Nie pamietam dokladnie skad to bylo. Oblukaj dokladnie
Kolego z tego co wiem to gdzies z boku jest jeszcze oring jakis ale nie wiem od czego. Poprzedni wlasciciel mi przekazal ze ciekl olej z boku gdzies, oring kilka zl a robota 450. Nie pamietam dokladnie skad to bylo. Oblukaj dokladnie
Właśnie z tym oblukaniem jest problem, bo nie ma za bardzo dojścia żeby coś zobaczyć :), to o czym piszesz to zapewne uszczelka pod podstawą alternatora.
Skad braliście uszczelke vacum ? Ori nie występuje wrr
Nie było problemu w ASO, dlaczego miala by nie wystepowac w oryginale.
Uszczelka pomiędzy pompa a silnikiem jest w oryginale, niema jednak samej uszczelki pompy a tam właśnie cieknie.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
chyba jedyne dostępne rozwiązania to silikon lub http://www.bmpdesign.com/product-exe...earch_model/15
pozdro
Koledzy silikon sobie odpuście skoro leci z pompy to znaczy ona do wymiany. Przerabiałem temat po uszczelnieniu kilka dni i leci ponownie. Do pompy z silnika dostaje się olej i go wywala.Najprawdopodobniej na ośce robi się nieszczelna i nic z tym nie zrobicie. Ja zakupiłem w inter cars nową i zapomniałem o problemie.
Tu macie podgląd http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...prozniowa.html
Ostatnio edytowane przez tedi ; 01-06-2015 o 19:51
troszkę absurd kupować nową pompe z winy gównianej uszczelki za 5zł bo tyle akurat dałem w sklepie gdzie mają przeróżne na wymiar, ale pamiętam, że ze 4 razy chyba ją wyciągalem, raz silicon raz inny silicon raz jedna uszczelka raz druga. Zobaczymy jak długo, na razie jakies 3-4 tys km i ok.
Kupilem uszczeliki pokryw zaworów i gornych pokryw rozrządu, potrzebowałbym dane z jakim momentem obie rzeczy dokręcać.
Odpuściłem sobie rurki swiec, na razie sie nie leje, 80zł x 8 to lekka przesada.
--
Pozdr.
Hubert