Jak wymienic samemu olej do tylniej klapy hydraulicznej bagaznika :)

Wątek: Jak wymienic samemu olej do tylniej klapy hydraulicznej bagaznika :)

1. zigi powiedział/a:

Post Jak wymienic samemu olej do tylniej klapy hydraulicznej bagaznika :)

Czesc znalazłem na internecie ciekawy filmik jak wymienc olej zeby nam klapa działała :) i chciałbym sie podzielic z kolegami na forum :)

https://www.youtube.com/watch?v=mwV11KfHzvw

tyle ze nie rozumiem bo moj zbiorniczek jest na dole a tu ma zamontowane do góry. wydaje sie dobry to pomysł wiec tak samo u siebie zrobie bo tz musze dolac u siebie płyn
    Ostatnio edytowane przez zigi ; 20-05-2015 o 11:34

2. miXon powiedział/a:
    Chyba pomyliłeś filmy ;d

3. jocker89 powiedział/a:
    Chyba chodziło o ten film?

4. zigi powiedział/a:
    o cholera juz poprawiam dzieki kolego ale gafa ehhh

5. Pablo_lbn powiedział/a:
    Po wymianie warto popatrzeć czy olej nie ucieka z siłownika hydraulicznego z drugiej strony bagażnika i podlewa nam napędu DVD albo wzmacniacza :D

6. zigi powiedział/a:
    a jesli tak to wymiana siłowników ??

7. lysy_k powiedział/a:
    Silowniki to akurat 3 sa.

Podnies klape tak z 20-30 cm jak nie bedzie opadac to te gazowe masz sprawne.

8. lukassolski powiedział/a:
    Witam a ma ktoś może opis jak dołożyć całą hydraulike? Kupiłem kompletny zestaw i szukam opisu jak się za to zabrać ale niestety do e65 nie ma.

9. laso powiedział/a:
    Łysy ma kompletna rację. Jeden hydrauliczny i dwa gazowo-sprężynowe. u mnie uszkodzony był hydrauliczny i z niego leciało na DVD. DVD na tą chwilę nie działa ale może uda się je wyczyścić.

10. lysy_k powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
    Łysy ma kompletna rację. Jeden hydrauliczny i dwa gazowo-sprężynowe. u mnie uszkodzony był hydrauliczny i z niego leciało na DVD. DVD na tą chwilę nie działa ale może uda się je wyczyścić.
    Nie masz pod zawiasem i silownikiem... Hmm jakby to nazwac "rynienki" ;)