Ktos juz chyba robil taka operacje i ciekawe jak to sie sprawdza , to co trzeba tyle funduszy w to wpakowac ?
Ktos juz chyba robil taka operacje i ciekawe jak to sie sprawdza , to co trzeba tyle funduszy w to wpakowac ?
kolega Skeyt w którymś temacie ma zaprezentowane zmiany w m30 tzn inna przepływka oraz zapłon zmieniony
Kolego możesz podesłać linka do tego tematu ? chętnie poczytam.
Damian sprawa wygląda tak : Potrzebujesz :
1) przepływomierz od Opla omegi B albo Golfa 4. a najlepiej od bmw 323/325i - Chodzi o to ,żeby była ta sama imitacja sygnału do kompa do ori przepływka to raz a dwa wtyczka musi być prostokątna ,żeby nie trzeba było rzeźbić.
2) Układ sterujący całym zestawem ( mam takowy schemat ) wykonanie układu razem z kalibracją pod auto to koszt 150pln. max
I tak na skróty instukcja.
1) Podpinasz układ (+/-) Ważne żeby był prąd przed rozruchem ja + podłączałem w puszce z kablami tej pod maską od strony pasażera.
2) Później ładnie chowasz przewody i podłączasz wtyczkę do przeplywomierza ( już tego termicznego)
3) Odpalasz i działa.
I to tyle co potrzeba reszta zostaje w rękach właściciela pojazdu. Kto jak to sobie założy to jego indywidualna sprawa :D