Nie mam pojęcia, musisz podzwonić po warsztatach Renault w Twojej okolicy.
Nie mam pojęcia, musisz podzwonić po warsztatach Renault w Twojej okolicy.
pozdrawiam Bartek
Ok, rozumiem.Jeśli miałby to robić jakiś warsztat to na pewno odpuszczam zmiane skrzyni na manual bo to nieopłacalna zabawa jak dla mnie w przypadku takiego auta.Przemysle jeszcze sprawe z wymianą automatu, ale raczej odpuszczam-chociaż szkoda mi troche tego auta.
Wszyscy mamy, mój wujek pracował na taśmie w latach osiemdziesiątych w Renault. Z pracy rąk miał najpierw 21, a potem 25. Zupełnie jak u nas...potem mieliśmy Renault Megane I w rodzinie od nowości, trochę przy tym aucie się napracowałem, totalne nieporozumienie.
Do dzisiaj nie zapomnę jak pojechaliśmy z ojcem odbierać Ładę 2107 z polmozbytu w 88 roku, nowym 21, to facet z salonu nie mógł się nadziwić, czemu mając Renault kupujemy Ładę :) Pominę już fakt, że w tym samym roku dziadek odebrał e32 :D Dobry rok był dla nas.
Pamiętam też, że Łada kosztowała 53 miliony, a e32 coś około 100 tyś marek, czyli delikatnie licząc 2 miliardy złotych. Czyli e32 750 to prawie 40 Ład. Brat dziadka jeździł wtedy butelkowym W124 200D...pewnie dlatego, że obaj mieszkali w Niemczech.
Offtop straszny, ale nie mogę się powstrzymać, zatem polecam jeszcze poczuć klimat tamtych dni: https://www.youtube.com/watch?v=uYX4Prp2Q5E
Takie to śmieszne historie :)
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 19-05-2015 o 20:49
pozdrawiam Bartek
Hmm...ja to nawet nie wiedziałem jak Renault 25 wygląda, ale po ujrzeniu fotki wnętrza Renault 25 V6 Turbo Baccara jestem zachwycony...szkoda tylko, że to Reno...
![]()
Wnętrze lepsze jak w 7er.Własnie z takim wnętrzem była na olx http://olx.pl/oferta/renault-25-2-8v...5-ID7KHGP.html
Zamiast e38 wolałbym takie renault remontować.
Ja chyba też, wnętrze tej wersji jest naprawdę przyzwoite tu więcej foto : http://forum.donanimhaber.com/m_58341086/tm.htm Impex, też bym sobie wyrzucał że nie kupiłem tej z linka ;). Były też wersje Long ;).
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 20-05-2015 o 09:28
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Czytałem tez o tych wersjach long tylko pewnie ich jest mało poza tym ceny kosmiczne.
Powiedz sam-3500zł do negocjacji za tą z OLX to chyba uczciwa cena?Mimo, ze do remontu.
Poza renault 25 interesuje mnie jeszcze XM 3.0 lub własnie safrane.
Safrane bym sobie darował, jak już pchać kasę to w coś całkiem innego. Takie 25 po odrobieniu zawsze znalazło by amatora.3.500 to dobra cena. Safrane sylwetką już jest nowocześniejsze = do klasyka mu daleko. Xm też ok, widać we wnętrzu że jeden drugiemu chciał dorównać ;). W Citroenie jest ten problem że na to auto to już całkiem ktoś musi 'ześwirować' i pewnie miał by mniej zwolenników jak R25.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Mój ojciec od 15 lat ma tylko XM-y.
Kasa idzie na to auto miesiąc w miesiąc. Zawsze cos do roboty , jak w Alfach.
I tylko z silnikami V6. Wpierw zwykłe potem 24V.
Komfort niesamowity, kanapy niebo. Ale non stop coś sie dzieje z autem.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."